Maak grote porties klaar & invriezen maar!

Na een drukke dag op het werk kan het wel eens handig zijn om gewoon iets lekkers uit de diepvries te nemen en het enkel nog te moeten opwarmen. Wij inspireren jullie graag met 10 gerechten die je gemakkelijk in grote hoeveelheden kan klaarmaken en vervolgens in porties kan invriezen. Hiermee bespaar je niet enkel tijd maar vaak ook geld omdat je ingrediënten kan aankopen die in het seizoen zijn en je kan genieten van volumekortingen! 

Voor je aan het koken en invriezen gaat zetten we graag nog enkele nuttige tips op een rijtje: 

  • Vries geen producten in die al een keertje ingevroren geweest zijn (tenzij je ze eerst kookt of bakt, gehakt bijvoorbeeld) 
  • Noteer steeds de datum van invriezen op de verpakking
  • Blancheer verse groenten +-  2 minuten in kokend water voor je ze invriest 
  • Laat je etenswaren steeds volledig afkoelen voor je ze invriest
  • Verpak je etenswaren steeds in luchtdichte dozen of diepvrieszakjes 

Chili con carne 

Chili con carne of sin carne, in een pastaschotel of tussen tacoschelpen. We like dus je kan er maar beter meteen een grote pot van maken!

Bolognaisesaus 

Spaghetti bolognaise is bij veel gezinnen een vaste waarde op het menu. Wij tonen je graag hoe je in 10 stappen de perfecte spaghetti op tafel kan toveren

Vol-au-vent 

Zowel een grote portie videe als puree kan je makkelijk op voorhand maken en bewaren in de diepvries! Naast de klassieke videe kan je zeker ook eens een vegetarisch koninginnenhapje of vegan vol-au-vent proberen. 

Stoofvlees

Stoofvlees of een andere stoverij invriezen? Dat is helemaal geen probleem! Naast de Vlaamse stoverij met Trappistenbier kunnen we jullie ook van harte de stoverij van ree, de navarin van lamsvlees en de stoverij van varkenswangetjes aanraden! 

Soep 

Soep is uitermate geschikt om in grote hoeveelheden klaar te maken en te bewaren in de diepvries. Daarnaast is het ook een handige manier om koelkastrestjes of producten die slecht dreigen te worden in te verwerken. Ontdek hier al onze soeprecepten

Lasagne

Nog een topgerecht op je diepvries mee te vullen: lasagne! Wat dacht je van een gezonde lasagne van courgetterolletjes? Of een lekkere pompoenlasagne? Liever een klassieke lasagne bolognaise? Geen nood, njam! to the rescue! 

Quiche 

Wisten jullie dat.. je ook zonder problemen een quiche kan invriezen? Zorg wel dat de quiche eerst volledig gebakken en afgekoeld is. Alle quicherecepten zijn hier te bekijken

Worstenbroodjes

Een snelle hap in de diepvries hebben zitten is altijd een goed idee. Worstenbroodjes bijvoorbeeld! Maak ze met een klassieke gehaktvulling of op Aziatische wijze

Hachis parmentier

Kan je ovenschotels invriezen? Wees maar zeker van yes! Gebruik voor je ovenschotel een vuurvaste schaal die zowel geschikt is voor de diepvries als voor de oven. Naast onze hachis parmentier zijn ook onze ovenschotel met pastinaak, ovenschotel met witloof en ham en ovenschotel met ravioli, mozzarella en spinazie aanraders! 

Beoordeling