Lasagne classico

Lasagne classico
Ook in njam! boek Pasta power
Hoeveelheid Ingrediënt
2 uien
2 teentjes look
2 cl olijfolie
1 kl gemengd gehakt
1 dl rode wijn
1 l passata
1 takje groene selder
1 takje oregano
1 mespuntje chilipeper
100 gr boter
100 gr bloem
1 l melk
250 gr gemalen gruyère
20 lasagnevellen
200 gr gemalen Parmezaanse kaas
ciabatta
peper - zout - nootmuskaat
Recept afdrukken

Bereiden:

Snij de uien en look heel fijn, stoof ze in de olijfolie. Voeg het gehakt toe, prak het met een vork al bakkend fijn.

Voeg de rode wijn, passata, takje selder en oregano toe en laat een uurtje zacht koken onder een deksel. Kruid de saus naar smaak met chilipeper en zout, en verwijder de tak selder. Waak erover dat de saus goed vloeibaar is.

Smelt ondertussen de boter, haal van het vuur, voeg de bloem toe en roer met een spatel door elkaar. Laat op een zacht vuurtje de ‘roux’ drogen en meng regelmatig met de spatel. Giet er de melk bij, roer regelmatig met een klopper en laat 2 minuten doorkoken. Haal van het vuur en voeg de gemalen gruyère toe. Kruid de kaassaus met peper van de molen, zout en gemalen nootmuskaat.

Lepel wat saus op de bodem van de schotel. Leg de bodem volledig vol met lasagnevellen, lepel hierop de saus, leg opnieuw lasagnevellen, saus en blijf dit herhalen tot alle vellen verdeeld zijn. Dek bovenaan af met de kaassaus. Bestrooi rijkelijk met de gemalen Parmezaanse kaas. Zet 50 minuten in een oven met enkel onderwarmte of warme lucht op 170 °C. Wanneer de lasagne te donker wordt bovenaan, verminder dan de temperatuur en dek af met een vel aluminiumfolie.

Serveren:

Zet de schotel op tafel en verdeel over grote pastaborden. Voorzie in extra gemalen Parmezaanse kaas en geef er krokant gebakken ciabatta bij.

Beoordeling