Ovenschotel met witloof en ham

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in De Garde van Gert
Foto: Roos Mestdagh ©

Nu ook korte, hapklare en heerlijke filmpjes op TikTok!

Nu ook korte, hapklare en heerlijke filmpjes op TikTok!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
50 gr boter
85 gr bloem
300 ml melk
200 gr gemalen kaas
6-tal aardappelen
6 stronkjes witloof
4 plakken gekookte beenham
2 el chapelure
peper - zout
boter

Bereiden:

Schil de aardappelen. Snijd ze in twee en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en draai ze tot puree door de passe-vite. Voeg een klontje boter, een scheutje melk, peper en zout toe.

Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe, laat even aanbakken en voeg vervolgens de melk toe. Roer tot een dikke, gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de helft van de gemalen kaas onder.

Snijd de stronkjes witloof in grove stukken. Smelt een klontje boter in een pan en stoof hierin het witloof gaar. Kruid met peper en zout.

Boter een ovenschaal in. Snijd de beenham in reepjes.

Bedek de bodem van de ovenschaal met een laagje kaassaus. Schik de reepjes beenham er mooi op. Schep het witloof er bovenop en verdeel de puree er over. Overgiet met de resterende kaassaus. Werk af met een laagje chapelure en de overige helft van de gemalen kaas.

Zet de schotel enkele minuutjes onder de grill alvorens te serveren.

Uit het boek "De Garde van Gert"

Kook mee met Gert en zijn Garde van chefs, want in het boek De Garde van Gert bundelt foodie Gert Verhulst de lekkerste gerechten van zijn kompanen uit het gelijknamige njam!-programma De Garde van Gert. Met originele recepten die je kan maken op een halfuurtje tijd van o.a. Johan Segers, Peppe Giacomazza, Roger van Damme, Jan Buytaert, Dominique Persoone, Dagny Ros Asmundsdottir, Bart Desmidt, Jan Tournier, Michaël Vrijmoed en Thierry Theys,.

Lees meer over De Garde van Gert

Inspiratie & blog