Johan Segers

Johan Segers hoort ontegensprekelijk bij de iconen van de Belgische kokswereld. Zijn restaurant '’t Fornuis' is al sinds 1977 een vaste waarde in Antwerpen. Het is ondergebracht in een oude woning uit de 17de eeuw, op een steenworp van de Groenplaats. Moesten de muren er kunnen spreken, dan zou dat stof bieden voor aardig wat ontboezemingen. 

Johan heeft een onmetelijk grote vakkennis en een bijzondere liefde voor dagverse kwaliteitsvolle producten die hij tot op de graat of tot op het bot zal verwerken. Want niets mag verloren gaan. Hij koestert recepten uit de Belgische keuken die iedereen al was vergeten. Daarmee bewijst hij dat de door traditie geinspireerde keuken nog steeds zijn bestaansrecht heeft. Hij geeft ze een heel persoonlijke interpretatie en combineert dit met Franse topcuisine. Het resultaat is een "onvergetelijke ervaring op de toppen van je zintuigen". 

Omdat hij wil weten voor wie hij kookt, komt hij in zijn restaurant zelf aan tafel vertellen wat er op het menu staat. Zijn charisma daarbij is legendarisch. Zo schat hij de wensen en smaken van zijn gasten in en stelt hij steeds opnieuw zijn meesterschap ten dienste van fijnproevers wier hart hij al lang veroverd heeft. 

Door de jaren heen bouwde Johan Segers een onverwoestbare reputatie op, die in 1986 werd bekroond met een Michelinster. Van Gault&Millau krijgt hij nog steeds een meer dan verdiende 17/20. Johan Segers werd 70 jaar in 2020, maar denkt nog lang niet aan stoppen. En daar mogen de njam!-kijkers zeer blij mee zijn.

“Elk experiment ontstaat spontaan. Als je niets forceert, komt de inspiratie vanzelf”. -Johan Segers

Recepten van Johan