Navarin van lam met boontjes

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
3 teentjes look
1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
200 g Elvea tomatenpuree
40 gr bloem
300 ml witte wijn
peper en zout

Bereiden:

Snijd de ui en de wortelen in grove stukken.
Neem een stoofpot met een dikke bodem en warm daarin een flinke scheut arachideolie op. Bak er op hoog vuur de stukken lamsvlees in aan, zodat ze mooi goudbruin kleuren. Zet het vuur lager en voeg de groenten, look en kruiden toe. Laat het geheel nog een vijftal minuutjes bakken. Doe nu de tomatenpuree erbij en strooi de bloem over het vlees. Meng goed en laat opnieuw een vijftal minuutjes sudderen. Blus de stoverij met de witte wijn en voeg water toe tot het vlees net onderstaat. Roer alles goed los, breng aan de kook en laat vervolgens onder deksel gedurende 1,5 uur stoven op een zacht vuurtje. Breng ten slotte het geheel op smaak met peper en zout.

Stort de lamsstoverij uit op een grote plaat en schep de stukjes vlees in een pot. Zeef de saus vervolgens boven het vlees. Laat even weer opkoken. Blancheer de boontjes in gezouten water en giet ze af.

Meng de boontjes onder de navarin alvorens te serveren. 

Met dank aan

Elvea

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog