De perfecte DIY paasbrunch

Niets is zo leuk als op Pasen vrienden en familie te verrassen met een originele paasbrunch. Traditioneel worden er eerst eitjes geraapt waarna iedereen vervolgens aan tafel schuift voor een heerlijke brunch met zoete én hartige lekkernijen.

Eén ding is zeker: alles wat je zelf maakt smaakt altijd beter. Daarom gaan wij dit jaar helemaal voor ‘Do it yourself’ en geven we jou heel wat inspiratie en recepten zodat jouw zelfgemaakte paasbrunch zeker en vast onvergetelijk wordt.

Broodjes

Koffiekoeken

Verse sandwiches, croissants, koffiekoeken of stokbroodjes, het lijkt onbegonnen werk maar met de deskundige uitleg en tips van Roger van Damme zijn die broodjes zo gebakken! Wat ook zeker niet mag ontbreken op de paastafel is dit heerlijke paasbrood met eitjes. Wedden dat de kindjes er niet van af kunnen blijven?

Beleg

Bij heerlijk zelfgemaakte broodjes hoort natuurlijk ook broodbeleg. Ook hier zijn er weer tal van mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. Maak jouw eigen vleessla, krabsalade of humus. Voorzie voor alle zoetebekken zelfgemaakte choco, speculoospasta, confituur of pindakaas in leuke potjes. Lekker én origineel!

Eitjes

Eieren

Geen paasfeest zonder verse eitjes in alle vormen en maten. Wij denken spontaan aan lekker gekookte eitjes deluxe, gepocheerde eitjes met zalm of een feestelijk roereitje met asperges. Loopt het water je al in de mond?

Hartig

Andere hartige lekkernijen die niet misstaan op de paastafel zijn deze heerlijke blini’s met gerookte zalm, aardappelkoekjes met ei of een quiche met witloof en spekjes. Hou je van soep? Deze erwtensoep met buffelmozzarella of preisoep met quenelles van hoevekip zijn echte paastoppers!

Zoet

Afsluiten doen we traditioneel met iets lekker zoet. Maak lekkere frambozencupcakes, een heuse paastaart of lekkere eitjes van witte chocolademousse en mango. Succes gegarandeerd!

Wat je ook op tafel zet, een goede voorbereiding is zeker en vast een must. Probeer alle recepten op voorhand een keertje uit en maak bij voorkeur al een aantal dingen de dag ervoor al klaar zodat je tijdens het paasfeest volop mee kan genieten!

Meer paasrecepten vind je hier.