Gevaarlijk lekkere chocoladepasta

Een recept van Dominique Persoone

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

gram gram Even geduld...
100 gr fondantchocolade
1 vanillestokje
10 cl room
100 gr glucose of acaciahoning
50 gr gezouten boter (op kamertemperatuur)

Bereiden: 

Snijd de chocolade in kleine stukjes. Snijd het vanillestokje middendoor en schraap er het merg uit. Doe het merg en het stokje bij de room. 

Breng de room aan de kook. Verwijder het vanillestokje. 

Voeg de glucose of acaciahoning toe en meng goed. 

Giet de warme massa op de stukjes chocolade. Roer tot de chocolade mooi gesmolten is. Voeg de boter in stukjes bij de massa. Blijf roeren tot je een mooie homogene pasta krijgt. 

Giet de chocoladepasta in glaasjes of potjes. Bewaar in de koelkast. 

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog