Gourmet Galentine: 7 tips voor een culinaire ‘Galentine’ of ‘Single Valentine’

Single Lady” op Valentijn? Geen probleem! Dan heb je twee opties: of je nodigt andere vrijgezel vriendinnen uit voor een fijne avond samen, of je viert stiekem alleen. Die eerste optie kan je kaderen binnen het thema ‘Galentine’, een alternatief voor Valentijn waarbij vrouwen elkaars vriendschap vieren. In dit artikel ontdek je 7 tips voor een culinaire ‘Galentine’ of ‘Single Valentine’.

1. Ladies “Movies & Munchies” night 

Wat is er gezelliger dan met vriendinnen samen een avondje voor de TV hangen en daarbij naar hartenlust ‘snacken’ of ‘munchen’? En is er een betere gelegenheid om dat als single ladies te doen dan op Valentijn? Hello Galentine! Kiezen jullie de favoriete films, wij geven hieronder graag enkele tips voor gepaste snacks:

Voor de zoetekauwen: Cookie Dough

2. Dessert-only Dinner

Als single mag het op Valentijn gerust wat meer zijn. Zeker als je met vriendinnen rond de tafel zit. Kies daarom eens voor een diner dat alleen bestaat uit desserten. Iedereen van de aanwezigen kan een dessertje meenemen en zo kan je de hele avond zoet zondigen. Chocoladefondue is daarbij natuurlijk altijd een schot in de roos op een gezellige vrouwenavond. PS: deze tip is er uiteraard ook voor Singles die liever de avond alleen doorbrengen. Want wie droomt er nu niet van een diner bestaande uit enkel overheerlijke dessertjes?

Alvast enkele toppers: 

3. Galentine’s Day Brunch of Dinner Party

Galentine mag een reden om te feesten zijn. Dat kan prima tijdens een Day Brunch of Dinner Party. Wees daarbij vooral creatief: ga voor kleurrijke decoratie, kies een bepaald thema (zie ook hieronder), nodig een DJ uit, … en wees vooral creatief in de keuken! Onze favoriete gerechten voor een Day Brunch of Dinner Party? Cilbir of deze Crispy chicken waffle.

4. Culinaire thema-avond

Thema-avonden zijn altijd leuk en vooral wanneer je ze in een culinair kleedje steekt. Organiseer daarom deze Valentijn/Galentine eens een Italiaanse avond, een Spaanse tapas avond (met albondgas en patatas bravas) , een veggie avond, … Laat iedereen binnen dat thema 1 of 2 gerechtjes meenemen en je hebt gegarandeerd een fantastische avond. 

5. Sushi workshop

Een culinaire uitdaging of workshop is ook een tof idee voor Galentine. Want samen met de vriendinnen je culinair repertoire uitbreiden, is toch altijd fijn? Kies daarbij bijvoorbeeld voor een sushi workshop. Gezellig samen aan de slag met deze Japanse delicatesse en vooral het proeven nadien… Genieten!

6. Organiseer een Wine Tasting

Nog binnen het kader van “culinair bijleren op Valentijn/Galentine” kan je een Wine Tasting organiseren. Dat kan prima thuis maar ook op diverse locaties in zowat elke stad. Met de meiden samen is dolle pret op zo’n Wine Tasting bovendien 100% gegarandeerd.

7. Zondig met Comfort Food 

Voel je je wat minder rond de Valentijnperiode? Dan is er altijd nog Comfort Food. Lekker en gezellig met vriendinnen, maar ook geschikt voor singles die Valentijn liever alleen doorbrengen. Wij helpen je graag op weg met onderstaande drie Comfort Food recepten:

Lees ook...