Visvijverfondue

Een recept van Dominique Persoone, zoals gezien in Master of Chocolate

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ga op culinaire ontdekking tijdens 'Gent Smaakt'!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 briochebrood
2 eieren
0,5 vanillestokje, het merg
20 cl halfvolle melk
30 g boter
10 cl room (40%)
100 g chocolade, in kleine stukjes gesneden

Bereiden:

Snijd leuke figuurtjes uit de sneetjes briochebrood. Ik gebruik meestal de vorm van een eenvoudig visje. Het visoog steek ik uit met de punt van een rond spuitmondje. Dat oogje heb je nodig om de haak in te steken, zodat je kunt vissen in de chocoladefondue.

Klop de eitjes los samen met de kristalsuiker en het vanillemerg. Voeg nu ook de melk bij dit beslag. Dompel voorzichtig de briochefiguurtjes in deze massa, schud ze een beetje af en bak ze onmiddellijk (anders vallen ze uit elkaar) in een blokje boter.

Bak ze lekker krokant aan beide zijden. Dit kun je niet lang op voorhand doen, want dan worden ze weer slap.

Kook de room en giet deze op de kleine stukjes chocolade. Roer tot je een gladde saus krijgt. Giet de chocoladefondue in een vuurvaste doorzichtige glazen kom. Het is altijd lekkerder als je de chocolade kunt zien.

Controleer nu en dan of de chocoladefondue niet begint aan te branden. Als je vuur te hard gaat of als je kom te dicht bij de warmtebron staat, kan dit wel eens voor problemen zorgen. Verbrande chocolade is echt niet lekker.

Serveren:

Hang de briochefiguurtjes aan het vishaakje en sop ze in de gesmolten chocolade.

Uit het boek "SHOCK-O-LATIER"

Dit is het eerste receptenboek van Dominique Persoone. Met 45 originele recepten voor chocoladeadepten en alle zoetekauwen.

In dit boek verklapt Dominique chocoladebereidingen die gelukkig maken. Hij leert je onder meer hoe je zelf de lekkerste chocoladepasta maakt, de verleidelijkste chocoladesnoepjes, je eigen huisbereide frisco’s, grootmoeders truffels of chocolademousse waarvan je het potje gegarandeerd uitlikt. Ook klassiekers zoals brownies, florentines, madeleintjes en tarte tatin zet Dominique naar zijn hand.

Dominique Persoone is echter ook een chocolatier met een hoog rock-’n-rollgehalte, die furore maakte met nooit geziene smaken en smaakcombinaties. Maar ook met grappige chocoladebereidingen. Zo vind je in dit boek recepten om onder meer chocolade lippenstift te maken, massagecrème van chocolade, koekiemonsters, eetbare chocoladeverf, black boobies, een chocolade potlood en zelfs… de lekkerste chocoladekak ter wereld. Vooral kinderen zullen dit heel plezierig vinden.

Alle recepten worden stap voor stap uitgelegd en vergen weinig kookervaring. Iedereen kan het! Je hebt er ook geen uitgebreide keukenapparatuur voor nodig. Het gaat om het plezier van het maken en nog meer om het plezier van het eten.

Met dit boek zul je helemaal niet meer van chocolade kunnen afblijven!

  • Titel: SHOCK-O-LATIER
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-807-7
  • Pagina's: 160
  • Fotografie: Jean-Pierre Gabriel en Koen Bauters
Lees meer over SHOCK-O-LATIER

Inspiratie & blog