Proef mee van het Suikerfeest!

Bij njam! denken we aan iedereen! Na een periode van vasten, vieren vrijwel duizenden Moslims in België en Nederland het Suikerfeest, ook wel het Kleine Feest genoemd.

In de maand Ramadan staan de poorten van de hemel open en wordt er gefocust op het richten van belangrijke zaken. Bijvoorbeeld tijd spenderen aan familie, het geven van aalmoezen en het lezen van de Koran. Na deze mooie periode van vasten en bezinning volgt er een bijzondere dag: Het Suikerfeest. Iedereen trekt mooie, vaak nieuwe kleding aan en familie en vrienden komen samen. Op deze dag heerst er een geweldige, open sfeer en iedereen is welkom! Kinderen krijgen cadeautjes en er wordt ook iets voor de armen gedaan. Bijvoorbeeld een donatie in de moskee of aan een goed doel. Samenhorigheid en solidariteit staan centraal!

Ter ere van het feest staan de tafels vol met eten. De dag zelf begint meestal met deegwaren en hapjes, nadien couscous en tajines met vlees. Verder zijn er ook zoetigheden aanwezig. Koekjes doen het in deze periode erg goed, zo staan er vaak meer dan 10 verschillende soorten op tafel.

Heb jij nog kookinspiratie nodig? Njam! heeft 15 gerechten opgelijst, geschikt voor op tafel tijdens het Suikerfeest:

Hapjes

Couscous & tajine

Zoetigheden

Smakelijk, Bsaha, Afiyet Olsun!

Lees ook...