Marokkaanse maantjes

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Doe mee en win een workshop en etentje voor 2 in Diest!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
225 gr suiker
3 el maïskiemolie
250 gr bloem
125 gr amandelen (gepeld)
1 ei
50 gr boter
1 el oranjebloesemwater
50 ml water
0,5 tl kaneel
snuifje zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 220 graden. 

Smelt de boter op een laag vuurtje. 

Zeef de bloem samen met het zout in een grote kom. Voeg er de olie, 100 gram suiker, de gesmolten boter en paar druppels lauw water aan toe. Kneed alles tot een soepel deeg. Voeg er eventueel nog wat water aan toe als het deeg te droog is. Laat even rusten. 

Mix voor de vulling de amandelen, de rest van de suiker, het ei, kaneel en oranjebloesemwater fijn. Draai tot een egale pasta, maar niet te lang zodat er geen olie uit de amandelen komt. 

Verdeel het deeg in gelijke delen. Kneed elk stukje deeg in je handpalm plat. Leg op elk deegplakje een beetje amandelpasta en vouw het deeg toe. Geef het deeg dan een lichte knik zodat het de vorm van een halve maan krijgt. 

Leg de maantjes op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat of op een silliconen matje. Bak in het midden van de oven voor 10 à 15 minuten.

Serveren:

Serveer de koekjes samen met verse muntthee. 

Uit het boek "Tasty Sundays"

Een boek boordevol zalig lekkere, makkelijke en originele recepten voor een gezellige brunch. En als het zonnetje van de partij is, dan trekken we erop uit en dekken we de tafel op een picknickdeken! Genieten à volonté!

Lees meer over Tasty Sundays

Inspiratie & blog