Hoe je alles uit je KitchenAid keukenrobot haalt om te bakken

Iedereen die graag bakt weet dat een goede keukenrobot onmisbaar is. En wie keukenrobot zegt, zegt uiteraard KitchenAid. Maar, deze veelzijdige machine kan natuurlijk veel meer dan alleen maar mixen! Dat toont ook KitchenAid ambassadrice Sarah Renson in het gloednieuwe njam!-programma ‘Sarah’s Sweet Table’. 

Met de juiste accessoires kan je je KitchenAid keukenrobot omtoveren tot een ware bakstudio. Wij tonen je graag hoe je alles uit je KitchenAid keukenrobot haalt om van je bakcreaties echte pareltjes te maken. 

Mengen en kneden

Het eerste waar de meeste mensen aan denken bij een keukenrobot is het mengen en kneden van deeg. Maar wist je ook dat elke haak een specifieke functie heeft? Het is heel belangrijk om de juiste tool voor het juiste recept te gebruiken voor het beste resultaat. 

De menghaak bijvoorbeeld kan je gebruiken voor zware mengsels zoals cake, glazuur en puree. Zo kan je die perfect gebruiken om de citroencake uit Sarah’s Sweet Table te bereiden. 

De kneedhaak is dan weer meer geschikt voor het mengen en kneden van gistdeeg zoals voor brood, pizza en pasta. Een heerlijke brioche bijvoorbeeld, maak je dus met behulp van de kneedhaak. 

Een deeghaak tot slot is dan weer uitermate geschikt voor gebak waarin boter verwerkt zit. Bovendien kan de deeghaak ook heel makkelijk gekookt vlees of zachte groenten en fruit pureren of versnipperen. Wat dan weer handig is voor recepten zoals deze chicken pot pie

Even de boel opkloppen 

Naast het kneden van deeg, kan je de KitchenAid ook gebruiken om ingrediënten op te kloppen. Of je nu eiwitten stijf wil kloppen voor een luchtige meringuekrans , een extra luchtig pannenkoekendeeg wil of room wilt opkloppen voor deze chocomousse. Met de draadgarde kan het allemaal! 

Accessories-stainless-steel-whisk-almond-cream-mixer-with-whisk-close-up


Onze favoriete accessoires 

Naast de basis accessoires biedt KitchenAid ook een heel groot gamma aan speciale tools en accessoires om je bakverhaal nog leuker, interessanter én kwalitatiever te maken. Hieronder geven we jullie onze top 5 favoriete KitchenAid accessoires voor je keukenrobot, waar je direct mee aan de slag kunt voor jouw baknamiddag! 

1. Platte menghaak met flexibele rand - Vind jij het veel te tijdrovend om steeds je keukenrobot stil te leggen om tussendoor met een spatel langs de randen te gaan? Dan is de platte menghaak met flexibele rand jouw life saver! Deze doet immers het spatelwerk in jouw plaats. Ideaal dus wanneer je onze appel-speculaascake wil uittesten! 

2. Fruit- en groentezeef - Wij houden van gerechten met een vruchtencoulis. Zalig toch als je deze coulis in hetzelfde toestel kan maken als de rest van je gebak? Wel, met de fruit- en groentenzeef kan dat dus! Maar ook confituur kan je perfect met behulp van dit toestel home made op tafel toveren. Wedden dat jij onze Cheesecake met bosbessen swirl gaat maken met deze tool? 

3. Weegschaal en zeef - Bij bakken is het super belangrijk om steeds de correct afgewogen hoeveelheden te gebruiken. De Weegschaal en zeef tool weegt digitaal je droge ingrediënten en zeeft ze om klontjes te verwijderen en lucht toe te voegen. Voor jou dus minder werk, meer precisie en betere resultaten. Klinkt als muziek in de oren, toch? Een extra pluspuntje, alle onderdelen kunnen gewoon in de vaatwas. Wij zijn helemaal fan om deze tool te gebruiken bij het maken van deze cijfertaart

4. Broodkom met bakdeksel - Voor het perfecte brood zoals bij de bakker, maar dan nog lekkerder, gebruiken wij de broodkom met bakdeksel. Één kom waarin alles kan gebeuren, van kneden tot rijzen, tot bakken in de oven. Zin om dit speltbrood eens te bakken? Snel je broodkom scoren is de boodschap. 

5. Koekjesvormer - Het koekjesdeeg maken we ondertussen al lang in de keukenrobot, maar wij zijn nog meer fan van de koekjesvormer. Daarmee kan je immers je koekje onmiddellijk de gewenste vorm geven. Je hebt keuze uit 5 verschillende vormen. Gedaan dus met uitrollen en uitsteken van vormpjes. Gebruik ons recept van zandkoekjes voor een zalig resultaat! 

Conclusie, met de juiste accessoires kan je alles uit je KitchenAid keukenrobot halen om de lekkerste baksels te maken. 

WIN WIN WIN 

Wil jij kans maken op zo'n allesmaker in jouw keuken? TOP! want vanaf vandaag kan je een Kitchen Aid keukenrobot winnen op de njam! website. Klik snel op deze link en maak kans op jouw droom keukenrobot uit Sarah's Sweet Table. 

Lees ook...