Cijfertaart

Een recept van Silke Van Engeland
Foto: Roos Mestdagh ©

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
400 gr bloemsuiker
4 el melk
2 tl vanille-extract
150 gr rodevruchtenconfituur
10 kleine meringues
4 macarons
rood fruit

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 °C. 

Mix de eieren voor de biscuit in hun geheel met de suiker tot een schuimige massa. Spatel er voorzichtig de bloem onder. Zorg ervoor dat hierbij niet teveel lucht uit het beslag ontsnapt door te hevig te werk te gaan. 

Leg een vel bakpapier in twee ovenschotels, van gelijke grootte, en verdeel het beslag over de schotels. Zet de schotels in de oven gedurende 45 minuten. Prik met een mes in het deeg om te zien of het gaar is. Let wel, het kan zijn dat het ene biscuit sneller klaar is dan het andere, afhankelijk van de plaats in de oven. Laat in dat geval het tweede biscuit wat langer in de oven zitten. 

Meng voor de botercrème alle ingrediënten in een mengkom. Dit gaat makkelijk met een mixer of spatel. Doe de crème vervolgens in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Start met de helft van de botercrème. 

Neem een stuk bakpapier dat even groot is als je biscuits en teken hierop het cijfer dat je wil bekomen zo groot mogelijk. Knip het uit en leg het op je biscuit. Snijd rondom het cijfer je biscuit uit. Doe hetzelfde met het tweede biscuit. 

Smeer de bovenkant van je eerste biscuit in met confituur en maak met de botercrème kleine toefjes over de volledige oppervlakte van je biscuitcijfer. Leg vervolgens de tweede biscuit erop en maak opnieuw toefjes met de overige botercrème. Versier je cijfer op het einde met macarons, meringue en rood fruit. 

Inspiratie & blog