Silke Van Engeland

Nadat ze na haar studies twee jaar in het bedrijfsleven meedraaide besloot Silke voluit voor haar obsessie voor eten te gaan. In 2016 startte ze daarom haar eigen ontbijt- en lunchzaak die ze 4 jaar later verkocht om zich volledig te richten op het cateren van grote evenementen en consultancy met haar bedrijf. 

Helaas gooide corona al snel roet in het eten. Een groot deel van haar oorspronkelijke cateringplannen en doelstellingen moesten opgeborgen worden, maar tegelijk kwamen er heel wat nieuwe opportuniteiten op haar pad. 

Ze ging recepten ontwikkelen voor haar eigen blog en al snel ook voor verschillende bedrijven. Door haar ontmoeting met collega (en tevens vriendin) Virginie Schoelinck ging ze zich bovendien verder verdiepen in foodfotografie en foodstyling. 

Vandaag mag ze zichzelf naast cateraar dan ook receptontwikkelaar en Foodstyliste/Fotografe voor verschillende bedrijven noemen. Daarnaast maakt ze recepten voor haar eigen blog en instagrampagina onder de naam Fabrique MANGERfique

Haar motto in de keuken? “Jummie gerechten creëren die zorgen voor instant happy vibes en een overdosis gezelligheid” en dat met een lekker muziekje op de achtergrond en glaasje cava in de hand. 

In 2021 schreef Silke ook samen met Virginie het boek “Onweerstaanbaar Kant-en-klaar” waarin ze je leren om met kant-en-klare supermarktproducten een heuse feestmaaltijd op tafel te toveren.

Recepten van Silke