Drink je warm: 10 heerlijke warme dranken

We zijn het ondertussen al weer even gewoon. Het is winter. Koud, nat, donker. Maar ook: gezellig, knus en smaakvol. Want de winter heeft ook veel positieve kanten. Een daarvan is gezellig opwarmen met een heerlijke kop warme drank. En dat hoeft zeker niet altijd thee of koffie te zijn. Wij zetten graag 10 creatieve, heerlijke warme dranken voor je op een rij. En omdat het deze maand ook Tournée Minérale is, hebben we voor zowel de onthouders als de liefhebbers wat leuke recepten.

Warme chocolademelk, nét iets anders

Er zijn vele soorten warme chocolademelk die we kunnen aanbevelen. Maar als we er toch enkele moeten kiezen, zijn dit onze favorieten:

  • Mexicaanse chocoladedrank. Een pittige chocoladedrank, afkomstig uit Mexico
  • Chocomelk deluxe. Voor als je eens dubbel wilt zondigen… Chocolade en whisky, dat kan niet slecht zijn!
  • Spicy hot chocolate. Een combinatie van de twee voorgaande: lekker kruidig en met een stevig scheutje likeur.
  • Roze chocolademelk. Deze chocoladedrank maak je door Ruby chocolade (de nieuwe roze chocolade) te laten smelten met melk. Heerlijk en romantisch!

"London Fog"

De "London Fog", is een heerlijk schuimende warme drank op basis van earl grey thee. Deze wordt gecombineerd met melk, honing en kaneel.

Cappuccino shake

Deze cappuccino shake is een gezonde variant van de cappuccino, op basis van sojamelk en sojayoghurt. Heerlijk bij het ontbijt of voor een knisperend haardvuur.

Wintersangria

Sangria hoeft echt niet alleen een zomerdrank te zijn. In dit recept ontdek je hoe je met slechts enkele ingrediënten een heerlijke wintersangria maakt. Supergezellig op die extra koude avonden.

Thee – DIY (Do It Yourself)

Thee is ook zo’n drank waarmee je eindeloos kan variëren. Er zijn honderden lekkere soorten thee te koop in de winkel, maar zelf je thee maken is natuurlijk nog leuker. In de winter gebruiken wij vaak gember als basisingrediënt. Gember heeft veel gezonde eigenschappen en is een echter ‘verwarmer’.

Zelf thee zetten? Hier vind je 6 tips van onze thee-expert Steffi Vertriest. 

Warme Sylvester Punch

Krijg je niet genoeg van recepten op basis van warme wijn? Dan moet je zeker deze Warme Sylvester Punch eens proberen. Rode wijn, donkere rum en kruiden. Heerlijk verwarmend!

Love Potion n°9

Love Potion n°9 is een warme kokos-chocoladedrank die op smaak wordt gebracht met citroengras. Een exotische warme drank, ideaal om een romantische Valentijn avond mee af te sluiten.

Glühwein

Ook Glühwein is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken. Rode wijn is de basis en die vul je aan met kruiden en fruit. In dit recept ontdek hoe je zelf aan de slag kan. 

Irish coffee

De Irish Coffee is nog zo’n bekende klassieker. Koffie, whisky, suiker en room. Meer is er niet nodig om deze opkikkerende, verwarmende koffieklassieker te maken.

Nose Warmer

Als je niet genoeg krijgt van dergelijke koffies moet je zeker ook de Nose Warmer eens proberen. Een koffiecocktail van Manuel Wouters waarin hij koffie combineert met Grand Marnier, Frangelico, Baileys en koffielikeur. Straf spul, dat wel, maar ook superlekker!

Sven van de njam!-redactie. 

Reacties

  • Wees de eerste om te reageren