De 10 lekkerste ijs tips en recepten

De zomer is weer in het land! Met zo een zonnig weertje is het natuurlijk belangrijk dat je eens kan afkoelen. Hoe doe je dat beter dan met het lekkere ijs van IJsboerke? Wij geven jullie de 10 lekkerste tips en recepten mee wat je allemaal met IJsboerke-ijs kan doen.

1. Het klassieke schepijs

Zit je nu thuis, aan het strand of in de dierentuin met warm weer? Een bolletje schepijs smaakt altijd. Ga jij steevast voor je vertrouwde favoriete smaak of ben je nieuwsgierig om eens nieuwe smaak te proberen? Bij IJsboerke hebben ze de volgende soorten om naar hartenlust mee te variëren: vanille, chocolade, aardbei, mokka, stracciatella en dame blanche. 

Daarnaast hebben ze ook nog een aantal Belgische klassiekers samen met Jules Destrooper, Rombouts, Jacques en Hoogstraten. Zeker de moeite waard als je eens iets nieuws wil proberen!

2. Een romige milkshake

Wist je dat je met het schepijs van IJsboerke ook hele lekkere en romige milkshakes kan maken?

Hieronder kan je 2 heerlijke originele receptjes terugvinden die je zeker snel eens moet proberen! 

3. Een heerlijke ijstaart

Heb je iets te vieren en is het een zalig weertje buiten? Met de verschillende smaken van IJsboerke kan je heel wat verschillende ijstaarten maken. Maak je geen zorgen dat hij gaat smelten want hij zal niet lang op tafel moeten staan voor ze op is! We zetten je graag op weg met deze receptjes: 

Zelf niet zo een held in de keuken of heb je gewoon geen zin om er eentje te maken? Dan maakt IJsboerke het je graag gemakkelijk en kan je kiezen voor de ‘Duette De Luxe’. Hierin zitten 6 lekkere ijstaarten met de smaken chocolade, aardbei en mokka.

4. Een praline van ijs

IJsboerke heeft de klassieke smaken praline en roomijs omgetoverd tot een ijspraline. Daarnaast hebben ze samen met Leonidas hun vakgebieden samengevoegd en een assortiment gemaakt van ijspralines. Je kan kiezen tussen de smaken pure chocolade en hazelnoot maar daarnaast ook de ultieme smaak van de iconische Manon praline. Ideaal als cadeau of om zelf stiekem op te eten in de zetel.

5. Gefrituurd ijs

Je denkt waarschijnlijk: “Hoe kan je nu ijs frituren? Dat gaat toch smelten?” Maar het kan echt! De manier waarop is eigenlijk helemaal hetzelfde als dat je kip paneert of kroketjes maar dan in plaats van broodkruimels gebruik je cakekruimels. Op die manier maak je een beschermlaagje zodat het ijs mooi in de juiste vorm blijft. Zo geniet je van een warm krokant korstje met binnenin een lekker fris ijsbolletje.

Zelf een keertje uittesten? Dan vind je het receptje hier!

6. Suikervrij ijs

Ben je op zoek naar een suikervrij ijsje? Dan stopt je zoektocht hier en nu. IJsboerke heeft de ideale oplossing voor je met hun Icy Light assortiment. Hierin wordt de suiker vervangen door een zoetstof. 

Je kan genieten van vanille roomijs, mokka roomijs, cornets en frisko’s.

7. IJssnickers

Een echte zoetekauw gaat hiervan watertanden. De ideale combinatie van chocolade, pinda’s en ijs. Maar hoe maak je dit nu juist?

Je maakt een lekkere brownie voor de onderste laag en daarbovenop spuit je een laagje pindakaas crème. Hier kan je enkele gezouten pinda’s indrukken voor een crunchy toevoeging. Vervolgens leg je een staafje IJsboerke roomijs erop en werk je het af door er gesmolten chocolade over te doen.

Wil je de uitgebreide instructies nalezen om dit ook te maken? Check dan hier het recept!


8. Verwerk het ijs in een dessert

Een ijsje als dessert smaakt altijd. Je kan het verwerken met fruit, met soesjes of zelfs verrassend combineren met groentjes! Met het ijs van IJsboerke kan je echt alle kanten uit. 

Vind nog meer inspiratie op onze website en ga zelf ermee aan de slag! Hieronder vind je nog wat lekkere recepten om je op weg te zetten.

Je kan de ijsjes van IJsboerke helemaal pimpen zoals je zelf wilt. Laat je kinderen er iets kleurrijk van maken met smarties, snoepjes of discodip. Ze vinden het superfijn om mee een handje toe te steken. 

Wij hebben het alvast eens uitgetest hoe je de ijsjes kan pimpen. 


10. Lactosevrij ijs

Wanneer je lactose-intolerant bent dan moet je al vaak passen voor het dessert als er een bolletje ijs bij is. Dankzij de lactosevrije cornets en het vanille roomijs van IJsboerke kan je gewoon elke keer lekker meegenieten! Alle receptjes die je hierboven al hebt zien passeren kan je dus ook zeker eens proberen te maken met het lactosevrij ijs. 

Geniet van het goede weer!

Lees ook...

s