Ijssnickers

Een recept van Jeroen De Pauw, zoals gezien in In de mix 3
Foto: Stephanie Bex ©

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 doos Ijsboerke vanille-ijs
200 gr boter
100 gr pure chocolade
200 gr suiker
150 gr bloem
4 eieren
400 gr gesuikerde gecondenseerde melk
400 gr pindakaas
1 handje gezouten pindanootjes
100 gr pure chocolade

Bereiden:

Hou de doos vanille-ijs even onder de kraan en draai de doos vervolgens om op een snijplank. Laat het ijs uit de doos vallen en snijd er vervolgens een dikke plak van af (+- 2 cm). Snijd de plak in vier staafjes en leg deze op een bordje. Zet het bordje in de diepvries tot aan het gebruik. 

Maak nu de brownie. Smelt de boter in een steelpannetje. Haal van het vuur en voeg vervolgens de chocolade toe en laat deze smelten in de boter. Meng suiker, bloem en eieren in een kom. Voeg het mengsel van chocolade en boter toe en roer tot een glad beslagje.

Giet het deeg in een vierkante ovenschaal met daarin een laagje bakpapier. Plaats de cake gedurende 30 minuten in de oven op 180 graden.

Meng ondertussen de gecondenseerde melk met de pindakaas. Doe de crème in een spuitzak. Smelt de chocolade voor de afwerking au bain-marie. 

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Snijd de cake in plakjes van ongeveer dezelfde grootte als de staafjes ijs. Leg de plakjes cake op een rooster en spuit er een laagje van de pindakaascrème op. Duw er enkele gezouten pindanootjes in en leg er een staafje vanille-ijs bovenop. 

Werk af met een laagje warme chocolade. 

Met dank aan

Ijsboerke

Inspiratie & blog