Jeroen De Pauw

Na een opleiding aan de hotelschool van Mechelen en een voortgezette opleiding gastronomie verovert Jeroen De Pauw meteen een plaatsje in de keuken van sterrenrestaurants als ‘Comme Chez Soi’ en ‘Hof van Cleve’. Tijdens een verblijf in Aix-en-Provence leert de jonge kok de Franse keuken kennen en wijdt hij zich een tijdlang aan deze nieuwe liefde. Maar Jeroen is jong en wil vooral creatief zijn! 

Zo wordt ‘Cookie Boys’ geboren: met zijn mobiele keuken, opgeborgen in tien koffers, toerde Jeroen door Europa en verwende artiesten als Axelle Red, Tom Waits, Hooverphonic,... Nadien volgde ook nog een kookatelier waarbij een kleine groep gasten een vijfgangendiner in zijn eigen keuken geserveerd kreeg. 

Na 10 jaar wou hij iets nieuws: Jeroen richtte ‘Canape’ op. Een nieuwe horecabeleving met restaurants en een webshop waar alles draait rond aperitieven. Voor Jeroen is aperitieven het nieuwe dineren, met veel verschillende hapjes en kleine gerechtjes om te delen. Combineer dit met de lekkerste cocktails of mocktails en je hebt instant een culinair vakantiegevoel! Intussen kreeg hij ook algemene bekendheid als kok van het VRTprogramma 1000 Zonnen en Garnalen. Na een lange weg via andere zenders werd hij njam!-kok. Voor hem was dat een beetje thuiskomen. Vele collega’s met wie hij in die afgelopen 18 jaar samenwerkte, maken deel uit van het njam!-team. 

Weegschalen en maatbekers zijn nooit echt aan Jeroen besteed. Liefst kookt hij vanuit zijn buik en op gevoel. Hij doet dat zonder te veel tierlantijntjes en met een flinke portie rock-’n-roll. Bovendien mag alles op. Hij daagt zichzelf uit om geen afval over te houden in de keuken. Geef Jeroen een gevulde koelkast, hij vindt altijd wel een idee voor een lekker gerecht. Maar altijd zullen daar verse groenten en kruiden bij zijn, met koriander als absolute favoriet.

Hij straalt gezelligheid uit en dat maakt van hem de geschikte chef voor het winterse barbecueprogramma Winters Grillen

Recepten van Jeroen