Bakken voor beginners: 10 recepten

Bake it ‘till you make it! Wil je graag eens wat lekker bakken maar vind je van jezelf dat je niet echt een baktalent bent? Heb je wel eens te maken met misbaksels of durft dat gebak van jou wel eens aan te branden? No worries, njam! helpt je met plezier op weg! We delen hier 10 eenvoudige bakrecepten die niet kunnen mislukken. Ga aan de slag en ontdek dat bakken niet alleen lekker en leuk is, maar ook helemaal niet moeilijk! 

1. Quatre quarts cake

We beginnen bij het begin met een basisrecept voor cake. Hiervoor heb je slechts vier ingrediënten nodig! 

2. Hartjeswafels

Lekkere zachte vanillewafeltjes, dat kan smaken. Volg de stappen en tover een grote stapel tevoorschijn! 

3 . Shortbread cookies

Shortbread is een heerlijk Engels zandkoekje met lekker veel boter in. Ook voor deze lekkernij heb je slechts een handvol ingrediënten nodig. 

4. Blondies

Every brownie needs a blondie! Dit heerlijke gebak met witte chocolade en walnoten moet je zeker eens geprobeerd hebben!

5. Bananenbrood

Dit bananenbrood is super eenvoudig want je mixt gewoon alle ingrediënten in de blender en bakt het af! 

6. Rustieke frambozentaartjes

Uitpakken als je visite over de vloer krijgt? Dat kan vast en zeker met deze rustieke frambozentaartjes. Ze zien er spectaculair uit maar zijn helemaal niet moeilijk om te maken. 

7. Haverkoekjes

Een lekker tussendoortje met maar drie ingrediënten! Het bestaat en het zijn deze haverkoekjes! 

8. Rozijnen-kaneelkoffiekoekjes

Zelf koffiekoeken maken? Dat is toch super moeilijk? Niets is minder waar want met deze rozijnen-kaneelkoffiekoekjes word jij de ster van het ontbijt! 

9. Eierkoeken

Wedden dat je de ingrediënten voor deze eierkoeken gewoon al in huis hebt? Niet twijfelen om ze te maken want ze zijn super lekker! 

10. Mugcake

Voor een mugcake heb je niet eens een bakvorm nodig, je maakt dit lekkere cakeje gewoon in een tas in de microgolfoven. Makkelijker kan niet! 

Nog meer makkelijke bakrecepten? Die ontdek je hier!

Lees ook...