Rogvleugel met kappertjes

Een recept van Peter Goossens
Foto: Karl Bruninx ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 kg rogvleugel
peper
zout
80 gr boter
3 el peterselie
0,5 citroen
1 kg bintjes
120 gr boter
peterselie
peper
zout
1 mespunt nootmuskaat

Bereiden:

Maak de rog:

Knip de vinnen aan de zijkant van de rog bij. Spoel alle onreinheden af onder koud, stromend water. Dep droog met een propere handdoek. Breng op smaak met peper en zout.

Bruin de boter in een pan met antiaanbaklaag op een hoog vuur. Leg de rog in de pan en voeg constant klontjes boter toe, zodat de boter niet verbrandt.

Draai de vis om en kleur beide kanten bruin. Neem de rog uit de pan en schik op de borden. Zeef de overtollige boter in een potje en houd apart.

Maak de saus:

Spoel de kappertjes onder koud, stromend water. Hak de peterselie fijn. Doe de kappers, peterselie en het sap van een halve citroen in het potje met de boter.

Maak de puree:

Kook de aardappelen met de schil in gezouten water. Giet af en pel. Pureer de aardappelen met een stamper en roer de boter erdoor. Snijd de peterselie fijn. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en peterselie.

Tip van Peter:

Rogvleugel is op zijn best van juni tot en met december. Buiten het seizoen bevat hij te veel kuit die zijn unieke smaak aantast.

Uit het boek "Meesterlijke klassiekers"

Deze meesterlijke klassiekers gaan terug naar de essentie van onze Belgische keuken. Niets zo begeerd als onze eigenste steak met frieten, malse stoverij, smeuïge witloofrolletjes met kaas en hesp of noordzeetong in botersaus. Stuk voor stuk meesterlijke klassiekers die deel uitmaken van ons culinair erfgoed.

Dit boek is een bundeling van heerlijke gerechten en basistechnieken uit de goede oude Belgische keuken. Omdat 'eenvoud' zo lekker kan zijn. Zeker als je met de talloze schatten werkt die onze lucht, aarde en water rijk is. Bij elk gerecht legt Peter Goossens je stap voor stap uit hoe je jouw favoriete klassieker met echte Belgische smaken op tafel zet. Zonder franjes, simpelweg authentiek en smaakvol.

Werk je graag met degelijke ingrediënten en sta je met de glimlach in de keuken, dan zal dit boek je zeker plezieren. Laat je stap voor stap leiden en laat gaandeweg een stukje van jezelf in elk gerecht sluipen. Creëer je eigen culinaire erfgoed, koester het en deel dit met al wie je lief hebt.

  • Titel: Meesterlijke klassiekers
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203 x 270mm
  • ISBN: 978-90-5916-639-4
  • Pagina's: 208
  • Fotografie: Karl Bruninx
Lees meer over Meesterlijke klassiekers

Inspiratie & blog