Kaastaart met witte chocolade en bosbessen

Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ontdek Azië op het Amazing Asia Festival in Antwerpen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
140 gr gedroogde dadels (zonder pit)
30 gr walnoten
60 gr kokos (geraspt)
25 gr gesmolten boter
250 gr mascarpone
125 gr roomkaas
60 gr room (40%)
20 gr vanillesuiker

Bereiden:

Maak de zachte notenbodem. Ontpit de dadels en doe ze met de walnoten, de geraspte kokos, het amandelpoeder en de gesmolten boter in een foodprocessor.

Maal tot een kleverige pasta. Doe dit mengsel in een ronde springvorm (diameter 20cm) met op de bodem een bakpapiertje.

Duw de notenbodem goed aan. Je zult zien dat deze mooi aan elkaar blijft kleven. Plaats in de koelkast. 

Smelt voor de vulling de witte chocolade op een lage stand in de microgolf. Klop intussen de mascarpone met de roomkaas, de room en de vanillesuiker glad. Voeg de gesmolten witte chocolade toe. Spatel alles door elkaar met een pannenlikker. Voeg tot slot nog de verse bosbessen en citroenzeste toe. 

Verdeel het mengsel over de zachte notenbodem. Je hoeft het niet perfect glad te strijken. Plaats de taart in de koelkast. Verdeel na een halfuurtje de bosbessensaus over de taart en maak rustieke swirl-bewegingen. Laat de taart nu volledig opstijven. Dit duurt 2 à 3 uur.

Doe voor de bosbessensaus de kristalsuiker met de bosbessen en het citroensap in een steelpan. Laat het geheel kort opkoken tot de bosbessen hun paarse kleur afgeven en je een mooie, dikke saus krijgt. Laat de saus wat afkoelen voordat je deze verdeelt over de taart. Anders smelt je vulling. 

Inspiratie & blog