De 10 meest romantische recepten voor Valentijn

Valentijn, de dag van de liefde, is een uitstekende reden om eens lekker te eten. Want de liefde gaat door de maag, toch? Op Valentijn mag je trouwens best eens creatief uit de hoek – of beter, in de keuken – komen. Vandaag presenteren we je daarom de 10 meest romantische recepten van op onze njam!-website. Smakelijk en veel liefdesplezier!

1. Naughty Mistress Cocktail

Een echt Valentijnsdiner start met een romantische cocktail. Met deze “Naughty Mistress Cocktail” is de toon direct gezet. Perzik, gin en strega vormen de basis van de cocktail. Strega is een Italiaans digestief op basis van zeventig kruiden, waaronder munt en venkel. Die kruidige frisheid geeft de zoete smaak van de perziken een extra dimensie. Nog romantischer starten, is moeilijk!

2. Virgin Red Cheeks Mocktail

Drink jij of je partner geen alcohol? Geen probleem! Met deze mocktail op basis van framboos, limoen, violet en ginger ale maak je het zeer romantisch zonder alcohol. Tip: voeg een kleurrijk bloemetje toe aan het glas om de mocktail extra romantisch te maken. 

3. Oesters met gelei van Granny Smith

Bij je aperitief hoort natuurlijk een romantisch hapje. Omdat het op Valentijn wat meer mag zijn, raden we je deze oesterbereiding aan. De oesters (trouwens een uitstekend afrodisiacum) worden bedekt met een sensueel laagje gelei van Granny Smith appelen, limoen, roze peperkorrels en enkele blaadjes shiso. Love is in the air!

4. Sint-jakobsnoten met oosters gemarineerde rode biet

Als voorgerecht in je liefdesmenu kan je kiezen voor deze Sint-jakobsnoten, die worden gecombineerd met rode biet en Oosterse smaakmakers. Dit gerecht is niet alleen verleidelijk lekker, het ziet er ook fantastisch uit. 

5. Valentijnstaart met zeste van appelsien

Aan romantische desserts eigenlijk geen gebrek. Maar deze valentijnstaart met zeste van appelsien spant toch de kroon. De biscuit voor de taart wordt in hartvorm uitgesneden en krijgt door het gezelschap van aardbeienconfituur, zeste van sinaasappel én een eetbaar roosje een wel zeer romantisch karakter.

6. Entrecote met fondantaardappelen, crème van bloedworst en portojus

Wat ons betreft mag er op een romantische dag zoals Valentijn zeker een stukje sappig vlees geserveerd worden. Zeker als dat in combinatie met een smeuïge crème van bloedworst en een jus op basis van porto is. Een prachtig bordje dat door de verschillende schakeringen van rood extra romantisch oogt.

7. Chocolade massagecrème

Ok, nu wordt het wel heel romantisch. Gevoelige lezers mogen dit receptje dus gerust skippen. Voor alle anderen is deze bereiding wellicht de voorbode op een mooie nacht. Want deze zelfgemaakte chocolade massagecrème met toetsen van munt en lavendel is niet alleen lekker, maar ook een tikkeltje ondeugend…

8. Romantische gelukskoekjes

Tijd voor de koffie - mét een romantische extra. Deze romantische gelukskoekjes zijn ideaal om je Valentijnsdiner af te sluiten. Vooral de vulling zorgt daarvoor. Want binnenin de koekjes zitten papiertjes met romantische boodschappen die je zelf voor je partner kan creëren. Wil je er nog een schepje romantiek bovenop? Kies dan voor roze eetbaar papier.

9. Love Potion n°9: kokos-chocoladedrankje

Om het liefdesgevoel nog even aan te houden, kan je ook deze Love Potion n° 9 maken. De smaken van kokos, chocolade en citroengras gaan fantastisch samen. Als je het nog wat feestelijker wilt maken, serveer er dan een shotje rum bij. Cheers!

10. Croque d'amour met rode biet

Ook aan de “morning after” hebben wij gedacht. Na een romantische nacht is het immers heerlijk wakker worden met deze croque d’amour met foie of faux gras en rode biet. Snij de croques in hartjesvormen en ook deze dag start extra romantisch.

Sven van de njam!-redactie 

Lees ook...