Naughty Mistress

Een recept van Manuel Wouters

Proef de zomer

Proef de zomer

Ingrediënten

x x Even geduld...
1 scoop gepileerd ijs
4.5 cl Filliers Dry Gin 28
1 cl Strega
1 cl vloeibare suiker
5 cl vers perziksap
1/2 cocktaillepel peach bitters
10-tal ijsblokjes

“Once you drink Strega together, you will never drink it apart.” Zo luidt het in de film Kitty Foyle, een Hollywoodklassieker uit de jaren 1940 met Ginger Rogers. Strega is een Italiaans digestief op basis van zeventig kruiden, waaronder munt en venkel. Hun frisheid geeft de zoete smaak van de perziken een extra dimensie. En de sappige perzik is uiteraard een afrodisiacum buiten categorie. Romantische plannen lukken beter met de juiste cocktail.

Bereiden:

Koel de champagnecoupe voor met gepileerd ijs. Doe alle ingrediënten in een met ijs gevuld mixglas. Sluit de Boston shaker en schud krachtig. Verwijder het ijs uit het glas. Deze cocktail wordt dubbel gezeefd, met een gewone zeef en een fijne zeef.

Uit het boek "It’s Gin o’ clock"

It’s gin o’clock! Haast elke week komen er nieuwe, exclusieve en aparte gins op de markt. Distilleerders reconstrueren oude recepten of wagen zich aan nieuwe kruiden en nieuwe smaken, zoals topchefs dat doen. Gin is meer dan ooit de koning van de cocktailbar.

Manuel Wouters is al lang gefascineerd door gin. Voor dit boek heeft hij de hele wereld afgespeurd naar de beste en interessantste gins. Hoe koppel je de juiste gin aan de juiste tonic? Welke cocktails worden er op dit moment geserveerd in toonaangevende cocktailbars van New York tot Hamburg? Manuel legt het uit. Helder en strak als de beste gin. Nauwkeurig zoals de doseringen in een cocktail. En gekruid met de straffe verhalen die daar naar goede Britse gewoonte bij horen.

Je staat thuis bij de bar en wil aan de slag met de unieke gin die je net op de kop hebt kunnen tikken? Dan heb je slechts één ding nodig: dit boek.

Lees meer over It’s Gin o’ clock

Inspiratie & blog