Romantische gelukskoekjes

Een recept van Stephanie Bex
Foto: Roos Mestdagh ©

Maak kans op een jaar lang gratis frietjes van McCain

Maak kans op een jaar lang gratis frietjes van McCain

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 tl vanille-extract
3 el zonnebloemolie
100 gr bloem
2 tl maïzena
100 gr poedersuiker
1 snuifje zout

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eiwitten met het vanille-extract en de zonnebloemolie luchtig gedurende 20 à 30 seconden. Voeg vervolgens de bloem, de maïzena, de poedersuiker en het snuifje zout toe.

Neem een met bakpapier beklede bakplaat. Maak er met het beslag 3 dunne cirkels van +- 8 à 10 cm diameter op. (Je kan er maximum 3 tegelijk maken omdat je ze nadien onmiddellijk moet vouwen voordat ze hard worden). Plaats de bakplaat gedurende 10 à 12 in de voorverwarmde oven totdat de randjes van de koekjes goudbruin beginnen te kleuren.

Schrijf ondertussen verschillende romantische boodschappen op kleine papiertjes. Vouw ze dubbel.

Haal de koekjes uit de oven, haal ze met een spatel van het bakpapier af en leg er in het midden een papiertje op. Vouw ze vervolgens dubbel en plooi ze over de rand van een koffietas met de twee punten naar beneden om ze te vormen. Leg de koekjes vervolgens in een lege muffinvorm zodat ze hun vorm mooi behouden tijdens het opstijven.

Tip: Als je de ovenplaat uit de oven haalt en bezig bent met het vormen van het eerste koekje, leg dan een handdoek of ovenwant over de andere twee zodat ze minder snel afkoelen. 

Inspiratie & blog