Stephanie Bex

Stephanie Bex is een ‘happy foodie’ die de kookmicrobe al als kind te pakken kreeg. Haar ouders namen haar vaak mee op restaurant en daar ontdekte ze dat de gewone kinderkost niets voor haar was. Veel liever probeerde ze gegrilde gamba’s, een stukje hertenkalf of boschampignons. Ook thuis hielp ze graag mee in de keuken. Zo werd het al snel duidelijk dat eten voor haar niet enkel iets functioneels was, maar dat ze er ook graag mee bezig was. 

Op haar 18de besloot ze marketing te studeren en ging ze op zoek naar een studentenjob voor de weekends. Ze begon als afwasser in een leuk restaurant en werkte zich al snel op tot een lid van het keukenteam. Daar leerde ze de kneepjes van het vak en werd de basis gelegd voor de culinaire kennis die ze vandaag heeft. 

Sinds 2013 werkt ze als online redactrice bij njam!, waar ze het onderhouden van de website en de socialmediakanalen voor haar rekening neemt. Daarnaast creëert Stephanie ook heel wat recepten voor njam!. Originele maar steeds haalbare gerechten zijn haar specialiteit. Het ene al wat gezonder dan het andere (alles draait om balans, nietwaar?!). 

In 2016 startte ze bij njam! het YouTube-kanaal njammie! waarop wekelijks een portie online kookinspiratie gedeeld wordt. Samen met het online videoteam maakt ze hier verrassend lekkere recepten die je thuis ook op een, twee, drie op tafel kan toveren. 

Ook als Stephanie niet voor njam! aan het werk is, is eten nooit veraf. In haar vrije tijd deelt ze haar culinaire avonturen op haar website stephaniebex.be. Naast koken werd ook foodfotografie een passie. In 2017 won ze met haar blog zelfs een Belgian Food Blog Award in de categorie Best Food Photography!

Benieuwd naar haar foto’s? Check ze op haar Instagrampagina

Recepten van Stephanie

Boeken van Stephanie