Camping-food: 10 gemakkelijke kampeergerechten

Eindelijk vakantie. En we mogen daarbij terug wat reizen. In binnen- of buitenland, dat maakt eigenlijk zelfs weinig uit. Want overal kan je genieten van een heerlijk weekje of weekendje weg. Voor velen betekent vakantie kamperen. Lekker met de tent de natuur in trekken en slapen onder de sterrenhemel: zalig! Maar wat eet je op zo’n camping-trip? Bij njam! inspireren we je graag, en vandaag doen we dat met 10 gemakkelijke en overheerlijke kampeergerechten. Haal de tent, dat gasvuurtje en de potten en pannen maar boven!

1. Koude pastasalade met perziken

Wat is er heerlijker dan een verfrissende koude pastasalade op een zomerse dag op de camping? Zeker als die opgewerkt is met perziken, parmaham, pecorino en Mediterrane kruiden. De zomer in het bord én op de camping – weer of geen weer.  

2. Salade van gekaramelliseerde vijgen

Deze salade van gekaramelliseerde vijgen, naar een recept van Yotam Ottolenghi, proeft echt naar vakantie. Vijgen, sinaasappel, feta en diverse kruiden zorgen samen voor een bijzonder en heerlijk gerecht. Bovendien kan je alles gemakkelijk klaarmaken in de pan.

3. Gazpacho van watermeloen en tomaat

Nog zo’n heerlijk zomers gerecht: gazpacho. In deze versie wordt de koude tomatensoep opgewerkt met watermeloen en croutons (die kan je overigens ook gemakkelijk in de pan bakken). Ideaal op een hete campingdag, als lunch of voorgerecht. Tip: de basis voor de gazpacho kan je in de (camping)supermarkt kopen en deze kan je dan ‘pimpen’ met de ingrediënten uit het recept. 

4. Gegrilde halloumi met yoghurtdressing

Een lekkere barbecue mag natuurlijk niet ontbreken op een campingvakantie. En het hoeft daarbij niet altijd vlees te zijn! Dat bewijst dit heerlijke gerechtje met gegrilde halloumi en een yoghurtdressing. Verrassend fris en toch zeer kruidig, is dit een hit bij jong en oud. 

5. Vegan eenpanspasta met zongedroogde tomaat

Ook voor vegans zijn er verschillende heerlijke gerechten die je gemakkelijk op de camping kan bereiden. Deze eenpanspasta met zongedroogde tomaat is er een van. Gemakkelijk te bereiden, vol van smaak en stiekem ook een favoriet van niet-vegans.

6. Griekse bowl met citroenkip

Voor deze Griekse bowl met citroenkip heb je enkel een pan, kookvuurtje en snijplank nodig. Ideaal voor op de camping dus! Bovendien is dit recept door de citroen, olijven, komkommer en Griekse yoghurt een echte vakantiehit. 

7. Camembert op de barbecue met een brochette van peperkoek

Een fantastisch hapje op de barbecue: camembert met brochette van peperkoek, dadels, peer en pruimen. De zoete brochette contrasteert heerlijk met de hartige camembert en zorgt voor smulplezier op elke camping.

 8. Zalmforel met aardappeltjes

Een volledig gegrilde vis is nog zo’n gerecht dat ons direct doet wegdromen naar een gezellige camping aan de zee. De aardappeltjes met look en rozemarijn zorgen voor Mediterrane toetsen en maken het feest compleet. 

9. Knackworst mummies

Een heerlijke campingsnack voor de kids: knackworst mummies! Klaar in een handomdraai en fun gegarandeerd. In dit recept worden de knackworstjes bereid in de oven, maar dit kan ook perfect op de barbecue of in de pan. 100% Camping-proof, dus.

10. Soepje van aardbeien en basilicum

Afsluiten doen we met een heerlijk zomers dessertje: een soepje van aardbeien met frisse smaken van basilicum. Zeer gemakkelijk om te maken, maar oh zo lekker.

Smakelijk!
Sven van de njam!-redactie

Lees ook...