9 gevaarlijk lekkere Halloween recepten

Op maandag 31 oktober wordt Halloween gevierd. Het feest staat vooral bekend voor de verkleedpartijen bij kinderen, de “trick or treat!” tochten in de buurt, de griezeltochten en de spannende films. Bij njam! pakken we het graag smakelijk aan en interpreteren we Halloween als een eetfeest. Want het concept leent zich uitermate goed voor originele hapjes en bereidingen. Vandaag ontdek je in dit artikel 9 originele Halloween recepten. Let wel op, ze zijn gevaarlijk lekker! 

Griezelig gevulde paprika
Deze paprika’s worden uitgesneden zoals men dat vaak doet met pompoenen op Halloween. Vervolgens worden ze gevuld met een vulling van rijst, kippengehakt en veel groentjes. De tomatensaus maakt het recept af en zorgt ervoor dat de paprika’s er griezelig bloederig uitzien!

Rode bietendip met bladerdeegbotten
Een dip van rode bieten en rozemarijn ziet er op zich al wat griezelig uit door de rode kleur. Maar het zijn de botten gemaakt van bladerdeeg die dit gerecht wel heel Halloween-geschikt maken. Dit hapje is bovendien zeer gemakkelijk te bereiden en een voltreffer op elk Halloween feestje.

Knackworst mummies 
Deze mummies gemaakt van knackworsten zijn klaar in een handomdraai en zeer populair bij kinderen. Dat is niet verwonderlijk, want welk kind is er nu geen fan van knapperige worstjes gewikkeld in bladerdeeg en een bloederige ketchupsaus? 

Monkey Brains
In het zoete Halloweenregister kunnen we je deze “Monkey Brains” van njam-chef Dominique Persoone meer dan aanbevelen. Het recept vraagt wel wat werk, maar het resultaat mag er dan ook zijn. In een halve kokosnoot komt pindacrème, ananas en chocoladehersenen gevuld met koriandergelei en kokosparfait. Gevaarlijk lekker!

Spinnenkoekjes
In dit recept worden lekkere koekjes afgewerkt met een eetbare spin van chocolade en M&M’s of Maltezers. Een ideale snack om mee te geven aan de kinderen die in de buurt rond gaan voor de “trick or treat!”.

Spooky red velvet cupcakes 
Deze spooky red velvet cupcakes krijgen hun griezelige rode kleur door de toevoeging van wat rode kleurstof. Afwerken gebeurt met grote en kleine chocolate chips, en daardoor zien de cupcakes er echt uit als kleine spookjes!

Monsterburgers
Op Halloween mag je jouw burgers wel eens wat anders “aankleden”. Zoals in dit recept bijvoorbeeld. Een lekker sappige hamburger met daarop kaas gesneden in de vorm van tandjes komt tussen een krokant broodje. Een lang plakje augurk doet dienst als tong en twee prikkers met olijven vormen de ogen. 

Bloody mary met paprika wodka 
Voor wie graag een griezelig drankje serveert op Halloween, is deze Bloody mary met paprika wodka uitermate geschikt. Lekker pittig en hartig van smaak, en door de rode kleur een (griezelige lust voor het oog). Tip: je kan de Bloody mary ook serveren in een grote plastieken injectiespuit en zo serveren om het extra griezelig te maken.

Spooky tortillachips met guacamoledip
Een ideale match met bovenstaande Bloody mary zijn deze Spooky tortillachips met guacamoledip. De zelfgemaakte tortillachips worden uitgesneden in de vorm van spookjes en komen met een heerlijke guacamoledip. Maak je het geheel graag extra bloederig én pikant? Spuit dan wat sriracha saus over de chips of op de guacamole.

Lees ook...