10 nostalgische recepten met melk

Kennen jullie dat ook? Dat je een hap neemt van een gerecht en er ineens een oude herinnering naar boven komt? Geweldig vinden wij dat, recepten met een vleugje nostalgie! In veel gevallen gaat het dan om gerechten die vroeger gemaakt werden door onze ouders of grootouders en waar je toen een fijn gevoel aan overgehouden hebt. Tijd dus om deze “feel good”-recepten wat vaker zelf op tafel te zetten! Wij maakten een lijstje van 10 van zulke nostalgische gerechten, allemaal gemaakt met heerlijke melk van bij ons, waar je gegarandeerd een smile van op je gezicht krijgt en het water je van in de mond loopt! 

1) Hamburger met bloemkool in witte saus

We beginnen al met een klassieker van formaat: een lekkere hamburger met daarbij bloemkool in een zachte, romige bechamelsaus en gekookte aardappelen. Wie kan daar nu aan weerstaan?

2) Rijstpap met aardbeien 

Een grote favoriet toen wij klein waren (en nu nog steeds) is rijstpap! Met bruine suiker of met heerlijke aardbeien. Bij jullie ook? 

3) Vogelnestjes met puree 

Nog wat lekkers van vroeger: vogelnestjes! Deze grote gehaktballen worden gevuld met een hardgekookt ei en geserveerd met een lekkere tomatensaus en een smeuïge puree. Smullen verzekerd. 

4) Chocoladepudding

Chocoladepudding gemaakt zonder zakjes en pakjes maar wel bereid met liefde, da’s nostalgie in een potje. 

5) Ovenschotel met witloof en ham 

Hespenrolletjes met witloof zijn hier bij ons als het ware culinair erfgoed. Wij verwerkten ze in een heerlijke ovenschotel!

6) Preirolletjes met zalm en bieslookpuree

Niet zo gek op witloof? Dan moet je zeker deze preirolletjes eens proberen als alternatief! Heerlijk met gerookte zalm en bieslookpuree. 

7) Wafels

Niets overtreft de geur van vers gebakken wafels! Ze zijn lekker zacht en smaken heerlijk met wat vers fruit, een bolletje ijs of een grote toef slagroom. 

8) Stoemp van bij ons

Als je het ons vraagt is stoemp niet enkel winterkost. Ook tijdens de andere seizoenen kan je een heerlijke stamppot op tafel zetten. Gebruik de groenten van bij ons die op dat moment voorhanden zijn! 

9) Flantaart

Een krokante korst en een zachte vulling… Hmmm wij kunnen maar niet genoeg krijgen van deze flantaart! Wie wil er een stukje? 

10) Broodpudding

Oud brood weggooien? Daar doen we niet aan mee! Maak er een heerlijke broodpudding van die je kan delen met iedereen die je liefhebt! 

Meer heerlijke recepten met melk? Neem dan een kijkje op www.lekkervanbijons.be/melk.