Preirolletjes met gerookte zalm en bieslookpuree

Een recept van Jeroen De Pauw, zoals gezien in Het Weekmenu
Foto: Roos Mestdagh ©

Ontdek de sterrenrestaurants van onze njam!-chefs in het gloednieuwe seizoen van 'De Sterrenkaart'.

Ontdek de sterrenrestaurants van onze njam!-chefs in het gloednieuwe seizoen van 'De Sterrenkaart'.

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
300 g gerookte zalm
1 sjalotje
1 teentje look
150 ml witte wijn
150 ml kookvocht van de preirolletjes
4 el zure room
100 g geraspte kaas
nootmuskaat
1 scheutje melk
fijngehakte bieslook
boter
peper en zout

Bereiden: 

Snijd het wit van de preistengels in stukjes van ongeveer 10 centimeter lang. Kook ze gaar in gezouten water, giet af maar hou het kookvocht opzij. Rol telkens een stukje prei in een sneetje gerookte zalm en leg ze naast mekaar in een ovenschaal. Snipper een sjalotje en een teentje look fijn. Stoof aan in een klontje boter. Blus met de witte wijn en het kookvocht van de preirolletjes. Laat inkoken en voeg er vervolgens de zure room aan toe. Breng op smaak met peper en zout en overgiet de preirolletjes met de saus. Strooi er nog een laagje geraspte kaas over.

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water en giet ze af. Stamp de aardappelen fijn en kruid ze met peper, zout en nootmuskaat. Voeg nog een klontje boter en een scheutje melk toe. Meng tot een smeuïge puree.

Zet de ovenschotel gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden. Warm ondertussen ook de puree op. Hak de bieslook fijn en roer deze net voor het serveren onder de puree.

Uit het boek "Het Weekmenu"

Na een drukke werkdag is het voor velen een uitdaging om altijd weer een gezonde, evenwichtige én liefst ook nog lekkere maaltijd te bereiden. De combinatie van een druk leven en gezond koken is niet evident, maar met de slimme aanpak en het waterdichte meal prep-plan van de njam!-chefs loopt je weekmenu vanaf nu op rolletjes.

In dit nieuwste njam!-boek bezorgen tien chefs je inspiratie met hun doordeweekse recepten en handige tips om met een minimum aan meal prepping een hele week op een kwartier tijd een verse en gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Ontdek hier ook het tv-programma van Het Weekmenu!

Lees meer over Het Weekmenu

Inspiratie & blog