10 kindvriendelijke back to school snacks

De zomervakantie is alweer even voorbij. De kinderen gaan terug naar school en dat betekent dat we terug op zoek moeten naar originele en lekkere receptjes voor tijdens de schooltijd. Voor velen zijn daarbij de snacks het moeilijkste. Want je wilt dat die eigenlijk zowel lekker, gezond als makkelijk klaar te maken zijn. Wij selecteerden voor jullie 10 kindvriendelijke zomersnacks. Lekker op school, maar ook voor thuis! 

Vegan gummibeertjes met vruchtensap 

Gezonde gummibeertjes gemaakt van vruchtensap en ahornsiroop. Dat kan niet anders dan een receptje zijn van njam!-chef Steffi Vertriest. Lekker, gemakkelijk om te maken en zeer kindvriendelijk. Misschien wel dé ideale back to school snack? 

Bananenrepen

In dit recept van njam!-chef Michaël Vrijmoed verwerkt de topchef gezonde ingrediënten in een reep die je kids een energieboost geeft. Klaar in minder dan 20 minuutjes, lekker én gezond. Voor de kinderen een ideaal tussendoortje op school, voor de volwassenen het perfecte sportfood. 

Roze wrap met rood fruit en yoghurt

Deze roze wrap met rood fruit en yoghurt is zo mooi en zo lekker dat je kinderen ernaar zullen blijven vragen. De wrap is gemaakt van rode bieten en krijgt een zoete vulling van rood fruit, sinaasappel en Griekse yoghurt. 

Crumble met appel en blauwe bessen

In dit recept van Stephanie Bex wordt een gezonde crumble gecombineerd met appels en blauwe bessen. Je kan de crumble gemakkelijk portioneren in kleine afsluitbare potjes. Lekker en leuk voor jong en oud. 

Fruityoghurt “in a jar

Njam!-chef Julie Baekelandt combineert in dit gezonde recept zowel zachte, smeuïge als krokante ingrediënten in een heerlijke fruityoghurt. Die zit bovendien in een leuke en afsluitbare pot – ideaal om mee naar school te nemen, dus! 

Gezonde Bounty 

Zelf Bounty’s maken die bovendien nog eens gezond zijn? Het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar onze njam!-chef Steffi Vertriest bewijst dat het kan. Veel kokos, “gezonde” chocolade en ahornsiroop zijn de hoofdrolspelers in het gerecht. Heel leuk om ze samen met de kinderen te maken, nog leuker om ze nadien op te eten. 

Energierepen met rijst

Dit recept is er eentje voor kids die weleens iets exotisch durven proeven. Naast dessertrijst en abrikozen zit er immers ook citroengras in verwerkt. Lekker en gezond en een tikkeltje Aziatisch. Daarmee kan je uitpakken op school, toch? 

Rice rolls

Deze hartige rijstrolletjes zijn gevuld met avocado, eitjes en rucola. Je kan ze eten als tussendoortje of als volwaardige lunch. Vergeet daarbij wel de dipsaus op basis van cashewnoten, soja en limoen niet. Die maakt het gerechtje immers volledig af!

Mini powerpannenkoekjes

Met een lekkere pannenkoek kan je bij de kids natuurlijk niets fout doen. Deze powerpannenkoekjes zijn bovendien gemaakt van gezonde ingrediënten zoals havermout en agavesiroop. Ze worden afgewerkt met een topping van room en besjes of aardbeien. 

Havermoutrepen met aardbeien 

Toegegeven, dit is niet de gezondste snack. Want er zit wel wat boter en suiker in. Maar af en toe zondigen, moet kunnen. En zeker als die zoete zonde zo lekker is als deze havermoutrepen! Daarvoor zorgen de aardbeien uit Hoogstraten in combinatie met de krokante havermout. Smullen maar.   

Sven van de njam!-redactie