10 heerlijke vleesrecepten voor op de barbecue

Mooi weer, goed gezelschap en een barbecue vol lekkernijen, meer heb je niet nodig om er een geslaagde avond van te maken. Hou je van een lekker stukje vlees op de rooster? Dan is er keuze zat! Denk maar aan zoetzure ribbetjes, een gegrild stukje kip of een heerlijk gemarineerd lapje spek.. en daar hebben wij natuurlijk de perfecte receptjes voor!

Zoetzure ribbetjes

Deze ribbetjes zijn letterlijk om duimen en vingers bij af te likken!

vleesrecepten barbecue

Gehaktballetjes

Gehaktballetjes smaken altijd. In een pot met tomatensaus of gewoon op de barbecue! Leg ze los op de rooster of rijg ze aan een stokje. Je kan variëren door lamsgehakt, kippengehakt of varkens-rundsgehakt te gebruiken.

vleesrecepten barbecue

Gemarineerde koteletten

Ook koteletten zijn heerlijk op de barbecue of grill. Draai ze na het bakken in een stukje zilverpapier en laat ze enkele minuutjes rusten voor een supermals  resultaat.

vleesrecepten barbecue

Gelakt buikspek

Niet duur en overheerlijk: een stukje buikspek gelakt met een Oosterse marinade.

vleesrecepten barbecue

Gegrilde kip

Dit stukje gegrilde kip is lekker sappig en heerlijk van smaak. Tip: ook gevulde kipfilets zijn steeds een winner en je kan er oneindig veel kanten mee uit. Denk maar aan gevulde kip met mozzarella, pesto, kruidenkaas, zongedroogde tomaatjes, spek, champignons, …

vleesrecepten barbecue

Hamburgers

Hamburgers kunnen zeker niet ontbreken op een zomerse barbecue. Ze worden vaak ook gretig gesmaakt door de aanwezige kindjes. Met een broodje en wat groentjes erbij is het helemaal top!

vleesrecepten barbecue

Côte à l’os

Een côte à l’os is als het ware een pronkstuk voor op de barbecue. Het vetrandje zorgt voor extra veel smaak. Snijd het vlees na het grillen in plakjes en bestrooi met grof zeezout. Meer moet dat niet zijn!

vleesrecepten barbecue

Steak

Ook steaks zijn heerlijk op de barbecue. In een pikante marinade, met wat lookboter of gewoon puur natuur! Wie het graag wat exotischer heeft kan gaan voor paardensteak of bizonsteak.

vleesrecepten barbecue

Saté

Het leuke aan satéetjes is dat je er eindeloos mee kan variëren en je ze kunt samenstellen naar eigen smaak! Wissel stukjes vlees af met groentjes zoals paprika en ui.

vleesrecepten barbecue

Lamsvlees

Lamsvlees heeft een veel meer uitgesproken smaak dan bijvoorbeeld rundsvlees. Daarom vinden sommige mensen er helemaal niets aan en zijn anderen er helemaal gek op. Desondanks kan dit vlees perfect op de barbecue. Denk maar aan lamskoteletjes, lamsbrochettes, of lamsburgers. 

vleesrecepten barbecue

Lees ook...