10 feestelijke soepen

Een lekker soepje smaakt altijd en misstaat ook zeker niet op een feestmenu. Wij vinden het zelfs een goed idee om soep te serveren tijdens de feestdagen. Het is gemakkelijk om voor te bereiden, snel klaar én bovendien vaak ook budgetvriendelijk. Ben je nog op zoek naar een feestelijke soep? Njam! inspireert je graag met deze 10 heerlijke recepten!

Bloemkoolsoepje met grijze garnalen

Dit soepje presenteer je feestelijk door het in mooie glaasjes te doen. Je kan het zowel als hapje of als voorgerecht serveren.

Consommé met omelet

Het maken van een consommé vergt wel wat werk maar het resultaat is zeker de moeite waard!

Roomsoepje met paling

De paling is een bijzondere vis en is bovendien het hele jaar door verkrijgbaar. Johan Segers maakt er een fluweelzachte soep van.

Velouté van knolselder met zwarte truffel

Een velouté is een soep die gezeefd en vervolgens opgewerkt wordt met room, eieren of boter. Deze velouté van knolselder zit vol smaak maar is toch zacht en romig. 

Preisoep met quenelles van hoevekip

Een simpele soep zoals deze preisoep kan je gemakkelijk een feestelijke touch geven door er quenelles van hoevekip aan toe te voegen. 

Vichysoise van peterseliewortel

Vichysoise is een soep die meestal koud opgediend wordt maar eigenlijk ook warm gegeten kan worden. In deze soep gebruiken we peterseliewortel, een vergeten groente die qua smaak lijkt op pastinaak en knolselder.

Consommé van ossenstaart

Ossenstaartsoep is een soep die getrokken wordt van een ossenstaart. De staart geeft bijzonder veel smaak af en zorgt voor een lekker, krachtige bouillon. 

Kreeftenbisque

Kreeftenbisque kan je tijdens de feestperiode vaak kant-en-klaar kopen maar dat vinden wij geen aanrader. Maak vanaf nu je eigen bisque met ons recept!

Velouté van aardpeer

De aardpeer is een lekkere zoete knol met een nootachtige smaak. Je maakt er een heerlijk zachte soep van. 

Fluwelen groentesoep

Een lekkere groentesoep maken is helemaal niet moeilijk. Dit recept voor een fluweelzachte groentesoep met radijs en prei is de moeite waard om eens uit te proberen. 

Meer soeprecepten vind je hier! 

Lees ook...