Roomsoepje met paling en bieslook

Een recept van Johan Segers, zoals gezien in Soep!
Foto: Roos Mestdagh ©

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u!

Doe mee en win een overnachting of citycard voor 48u in Gent!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
2 stengels bleekselder, in grove stukken
1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
2 el bloem
600 ml visfond
100 ml room
1 el fijngehakte bieslook
peper - zout
boter

Bereiden:

Smelt een klontje boter in een grote pot op het vuur. Stoof er vervolgens de selder, de prei, de ui en een kruidentuiltje in aan. Breng op smaak met een snuifje peper.

Voeg twee eetlepels bloem toe aan de groentjes en laat deze even meebakken. Bevochtig vervolgens met de visfond en breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen.

Fileer de rauwe paling. Snijd de graten in stukken, spoel ze af en voeg ze bij de soep. Snijd de palingfilets in schuine reepjes, kruid ze met peper en zout en stoof ze aan in een klontje boter op een zacht vuurtje.

Verwijder het vel van de gerookte paling en fileer deze vervolgens. Snijd ook hier de palinggraten in stukken en voeg ze bij de soep. Snijd de gerookte palingfilets in mooie stukjes.

Zeef nu de vissoep, voeg de room en de jus van de gekookte paling toe en kook ze kort terug op. Kruid naar smaak met peper en zout.

Serveren:

Schik enkele stukjes gerookte paling en enkele stukjes gestoofde paling in een diep soepbord. Lepel er de roomsoep over. Werk af met fijngehakte bieslook.

Inspiratie & blog