Gemakkelijke frangipanetaart

Een recept van Lieve Joosen
Foto: Lieve Joosen ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 vel kant-en-klaar bladerdeeg
150 gr zachte boter
150 gr fijne suiker
150 gr amandelpoeder
100 gr bloem + extra
3 eitjes
1 tl amandelextract
200 gr abrikozenconfituur
75 gr bloemsuiker
4 tl citroensap

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Rol het bladerdeeg uit en leg het in een bakvorm met losse bodem (met behulp van het boterpapiertje waarin je bladerdeeg zat verpakt). Prik gaatjes in het bladerdeeg en strooi er een theelepel bloem over.

Meng in de keukenmachine de suiker en de boter tot een egale massa. Voeg het amandelpoeder toe en laat de machine opnieuw draaien. Voeg vervolgens één voor één de eitjes toe. Voeg het volgende eitje pas toe, wanneer het vorige in het deeg is opgenomen. Schenk er ook het amandelextract bij. Zeef de patisseriebloem en meng dit tot slot ook onder het beslag.

Verdeel de confituur over het bladerdeeg. Schenk hierover het beslag en laat de taart gedurende 35 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Haal de taart uit de oven en laat deze in de vorm verder afkoelen op een taartrooster. Verwijder na ongeveer een kwartiertje de taartvorm. Wanneer de taart volledig is afgekoeld, kan deze verder afgewerkt worden met glazuur.

Roer voor het glazuur de bloemsuiker met het citroensap door elkaar. Is het glazuur wat te lopend, voeg dan wat extra bloemsuiker toe. Blijft het glazuur aan je lepeltje kleven, voeg dan nog een beetje citroensap toe.

Inspiratie & blog