Cannelés de Bordeaux

Een recept van Julie Van den Driesschen
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 ml volle melk
30 gr boter
2 eieren
200 gr suiker
100 gr bloem
1 snuifje zout
30 ml bruine rum

Bereiden:

Warm de melk samen met de zaadjes van de vanillestok (en het stokje zelf) en de boter op tot het kookpunt bijna bereikt is. Leg er een deksel op en laat 20 minuten infuseren. 

Klop intussen de eieren samen met suiker met een garde luchtig. Het mengsel moet niet lichtgeel zien, gewoon kort loskloppen is voldoende. Voeg de bloem en zout toe. Voeg daarna voorzichtig ½ van de gefuseerde melk toe en meng. Voeg de overige melk en de rum toe en meng tot een glad beslag. Dek het mengsel af en laat het één nacht rusten in de koelkast. 

Vet de (siliconen of koperen) cannéles de Bordeaux vormen in met bakspray. Neem het mengsel uit de koelkast en meng kort. Verwijder de vanillestok. Giet het mengsel voorzichtig in de vormpjes (bijna tot aan de rand). 

Verwarm de oven voor op 230 graden en bak de cannéles 10 minuten op deze hoge temperatuur. Verlaag daarna de temperatuur naar 190° graden en laat 1 uur verder bakken. 

Ontvorm wanneer de cannéles nog warm zijn. Serveer lauw om te genieten van de lekker krokante, gekarameliseerde buitenkant en de heerlijk zacht crème vanbinnen. 

Inspiratie & blog