Trek eropuit en pluk de lekkerste groenten en fruit op een plukboerderij

Ben je een enthousiaste doe-het-zelver met een passie voor tuinieren? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Zet je schrap om je handen uit de mouwen te steken! We geven je tips, weetjes en leuke activiteiten mee zodat jij je passie nog meer kunt uitbreiden.

Een zelfplukboerderij is ideaal voor mensen met groene vingers maar die zelf geen tuin hebben. Het concept is simpel: tegen een vast tarief kan je zelf je eigen groenten en fruit plukken. Een activiteit die niet alleen leuk is, maar ook nog eens bijdraagt aan een bewustere en duurzamere levensstijl. Een echte win-winsituatie

Het is wel belangrijk om de openingsdata van deze boerderijen in de gaten te houden. Deze data zijn afhankelijk van het weer en het groeiproces van de groentes en fruit. Dus voordat je op pad gaat, is het zeker slim om te controleren of ze open zijn. Zo sta je niet voor verrassingen! Hieronder hebben we een selectie van enkele adresjes verspreid over heel Vlaanderen voor je verzameld.

Limburg
- Blueberry Fields in Beringen
- Zelfplukveld Haex-Aendekerk in Peer

Antwerpen
- Bogaertsheide in Kessel
- Hof ter Linden in Edegem
- VremdVeld in Boechout

 Vlaams-Brabant

- PlukPlek in Ternat
- Het gezonde plukveld in Merchtem

 Oost-Vlaanderen

- Goedinge in Afsnee
- De pluktuin in Nazareth

West-Vlaanderen
- Purfruit in Oeselgem
- ’t Goed ter Heule in Lauwe-Menen

Heel wat lekkers geplukt? We inspireren je graag met onderstaande recepten zodat je meteen aan de slag kan gaan met al je verse kruiden, groenten en fruit!

Lees ook...