Met courgette altijd dikke pret - 10 recepten met courgette

Dat de courgette een hippe en gezonde groente is hoeven we je niet meer te vertellen. Je vindt courgettes in verschillende kleuren en vormen en ze zijn bovendien heerlijk zacht van smaak. De courgette is een heel veelzijdige groente, je kan ze opvullen, grillen, wokken en er zelfs ‘spaghetti’ van maken. Ontdek hier 10 verrassende recepten met courgettes!

Gevulde courgette met gehakt

Onder het motto, het moeten niet altijd gevulde paprika’s zijn. Dit receptje is minstens even lekker en presenteert ook super leuk.

Courgette-broccolisoep

Courgette op overschot? Maak er soep van! Een goede combo is bijvoorbeeld courgette & broccoli!  

Courgetti met pesto en makreel

Groentjes ter vervanging van pasta. Het kan. Maak courgetteslierten van de courgette en serveer net zoals pasta. Super lekker en  een stuk gezonder!

Courgettekoekjes

De variant op de klassieke rösties: courgettekoekjes. Zo heb je meteen je extra portie groentjes binnen.

Lasagne van courgetterolletjes

Dat courgette erg multifunctioneel is wist je waarschijnlijk al. In dit recept worden de lasagnevellen vervangen door courgetteplakjes. Comfortfood op een gezonde manier!  

Gevulde courgette met spinazie, ricotta en ei

Een vegetarische variant van de gevulde bolcourgette.

Farfalle met scampi, courgette en pesto van pistache

Krokante courgetteblokjes met scampi en pasta vormen de ingrediënten van deze Italiaanse pasta die zeker het proberen waard is!

Macaronischotel met courgette

Een super snel een makkelijk recept. Alle ingrediënten samen in een ovenschotel en je tovert in no time een heerlijke maaltijd op tafel.

Oosterse courgetti met bruine rijstnoedels en pinda-gembersaus

Zelfs in de Oosterse keuken heeft de courgette zijn plaats veroverd. Dit is daarnaast een toppertje voor de veggie’s onder ons.

Pastasalade met gehakt en courgette

Wil je je pasta niet volledig vervangen door een courgette? Probeer dan een combinatie van de twee! Meng pastaslierten met courgetteslierten want een pasta op het menu mag niet ontbreken. 

Nog meer recepten met courgette ontdek je hier: courgetterecepten

Lees ook...