Farfalle met scampi, courgette en pesto van pistache

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Peppe's Pasta
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
250 g farfalle / pastastrikjes
16 tijgerscampi's
6 el fruitige olijfolie
1 courgette, in middelgrote blokjes
2 el witte amandelen
2 el pistachenoten
5 blaadjes munt, fijngesnipperd
1 snuifje zwarte peper - zout
voor de afwerking: fijngehakte amandelen en pistachenoten / munt / olijfolie
extra: vijzel

Bereiden:

Kook de pasta beetgaar in een grote pot gezouten water met een scheutje olijfolie.

Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Kruid met peper en zout en bak krokant op een hoog vuur in een scheutje olijfolie. Doe de courgetteblokjes erbij, bak goudbruin maar zorg ervoor dat de courgette krokant blijft. Draai het vuur lager en overgiet met enkele eetlepels kookvocht van de pasta.

Stamp de amandelen en pistachenoten halffijn in de vijzel met 3 flinke eetlepels olijfolie. Schep de pesto over de scampi’s en voeg de munt toe.

Giet de pasta af en schep door de saus. Voeg nog een scheutje olijfolie toe en breng op smaak met versgemalen peper.

Serveren:

Verdeel de pasta over twee voorverwarmde borden en werk af met de fijngehakte noten, een takje verse munt, olijfolie en versgemalen zwarte peper.

Uit het boek "Peppe’s Bella Vita"

Waar is het leven mooier dan in een échte Italiaanse pizzeria? In de keuken van een volkse trattoria in Bologna misschien, waar een struise mamma puur op buikgevoel de pasta maakt, zoals moeder het haar heeft geleerd. Of op het rijstfestival op het platteland van Verona. Honderden koks maken er hun beste risotto klaar, honderdduizenden mensen proeven en genieten. Je gelooft je ogen niet!

In mijn vorige boek Njamma Mia! hebben we al een reis gemaakt langs de twintig Italiaanse regio’s. Nu keren we terug voor de drie gerechten die het leven in Italië smaak geven: pizza, pasta en risotto. Ik verklap je alle keukengeheimen en vertel je ook de verhalen, legendes en tradities achter de producten en recepten. Mijn broer Gaspare selecteerde lekkere Italiaanse wijnen en er zijn zelfs adresjes voor wie op reis wil naar Napels, Bologna of Verona.

Hoe bak je een luchtige, krokante pizza? Met welke rijst maak je de beste risotto? En hoe voorkom je dat ravioli openbarst tijdens het koken? In dit boek leg ik je de spelregels voor pizza, pasta en risotto in detail uit. De basisrecepten worden stap voor stap getoond en zijn het vertrekpunt voor veertig heerlijke recepten. Sommige heb je misschien gezien op njam! of geproefd in La Botte, andere ontdek je hier voor het eerst.

Aan de slag dus! Italiaans koken is reizen, een verhaal vertellen met ingrediënten en feestvieren met al je zintuigen. Dek de tafel, nodig je vrienden en familie uit en het feest kan beginnen! La vita è bella… in cucina ed a tavola!

  • Titel: Peppe’s Bella Vita
  • Uitvoering: Hard Cover
  • Afmetingen: 203x270mm
  • ISBN: 978-90-5916-839-8
  • Pagina's: 216
  • Fotografie: Roos Mestdagh en Koen Bauters
Lees meer over Peppe’s Bella Vita

Inspiratie & blog