Peppe Giacomazza

Waarom blijft de Italiaanse keuken zo populair? Door zijn eenvoud! Met slechts enkele kwalitatieve ingrediënten wordt een explosie aan smaak gecreëerd. Peppe Giacomazza weet er alles over. Hij leerde de kneepjes van het vak van zijn vader Vincenzo, die maître was op een cruiseboot en er de restaurants organiseerde. Toen hij op huwelijksreis kwam naar België bleef hij er plakken en keerde niet meer terug naar Sicilië. 

In 1980 opende Vincenzo het restaurant La Botte in Genk. Peppe sliep toen nog in zijn wiegje op de diepvriezer in papa’s keuken. Maar al snel nam zoonlief het heft in eigen handen. Op zijn negende maakte hij zijn eerste pizza’s en niet veel later was hij elk weekend in de keuken terug te vinden. Toen hij naar de hotelschool in Hasselt trok, had hij het ko - ken al lang in de vingers. In het ouderlijke restaurant ontpopte hij zich, samen met zijn broer en sommelier Gaspare, tot een creatieve chef die de Italiaanse keuken tot een hoogtepunt van perfectie brengt. Onder het goedkeurende oog van vader Vincenzo. 

Peppe houdt vast aan smaak, aan Italiaanse streekproducten en aan topkwaliteit. Aan de echte ‘Arte della cucina’. Alles wordt in eigen huis gemaakt, van de pasta tot de patisserie. En dat loont. Tweemaal werd hun restaurant door Gault&Millau uitgeroepen tot ‘beste Italiaanse restaurant van het land’, in 2008 en in 2016. Ook ‘Peppe’s’, de Italiaanse bistro en delicatessenwinkel die Peppes vrouw Inez in 2016 opende, zet de culinaire traditie van de familie verder. Deze werd in 2019 door Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Beste bistro van België’. 

“Elke dag speel ik een Champions League finale omdat ik niet kan verdragen dat een klant ontevreden is.” -Peppe Giacomazza

Recepten van Peppe