Peppe Giacomazza

Peppe Giacomazza

“Elke dag speel ik een Champions League finale omdat ik niet kan verdragen dat een klant ontevreden is.”

L’arte della cucina. Bij de Siciliaanse chef Peppe Giacomazza zit de kunst van het koken overal: in zijn handen, hart en genen. Hij leerde de kneepjes van het vak van zijn vader Vincenzo, die op huwelijksreis kwam naar België en niet meer terugkeerde naar Sicilië. In Genk opende Vincenzo het restaurant La Botte in Genk.

Peppe sliep toen nog in zijn wiegje op de diepvriezer in papa’s keuken. Maar al snel nam zoonlief het heft in eigen handen. Op zijn negende maakte hij zijn eerste pizza’s en niet veel later was hij elk weekend in de keuken terug te vinden. Toen hij naar de hotelschool in Hasselt trok, had hij het koken al lang in de vingers.

Samen met zijn broer en sommelier Gaspare hebben Vincenzo en Peppe ervoor gezorgd dat hun restaurant in 2008 door GaultMillau werd uitgeroepen tot ‘het beste Italiaanse restaurant’. En terecht. Op de menukaart prijken gerechten zoals: Scaloppina alle melanzane, Cassatina di ricotta en Tonna vitellata. De originele keuken van het eiland met hier en daar een internationaal accent en een grote nadruk op Siciliaanse producten.

Peppe’s brengt Sicilië op tafel bij ieder huisgezin

In 2015 pakte Peppe uit met een gloednieuw culinair concept. In het centrum van Genk, vlak tegenover zijn restaurant La Botte, opende hij de deuren van van Peppe’s, een zaak met een nieuwe visie op een culinaire totaalbeleving!

Bij Peppe’s kan iedereen een vleugje proeven én meenemen van het beste dat Sicilië te bieden heeft. “Mensen die mijn programma’s op tv hebben gezien, of bij La Botte zijn komen eten, vragen me vaak waar ze de ingrediënten kunnen vinden om zelf de gerechten van de authentieke Siciliaanse keuken klaar te maken,” vertelt Peppe Giacomazza. “Bovendien zijn er heel wat gasten die graag de gerechten van La Botte willen komen afhalen om thuis met de hele familie van te kunnen genieten. Om aan die twee wensen te voldoen, heb ik het concept Peppe’s bedacht.”

Delicatessen

De zaak bestaat enerzijds uit een winkel, waar ingrediënten van de pure Siliciaanse keuken te vinden zijn. Het zijn stuk voor stuk producten die Peppe persoonlijk heeft geselecteerd en hij zelf dagelijks verwerkt in de keuken van La Botte. Van olijfolie, over zongedroogde tomaatjes en fijne vleeswaren tot authentieke wijnen en likeuren... Peppe’s heeft het allemaal. Met al dat lekkers zullen er trouwens ook originele geschenkmanden worden samengesteld.

Take Away

“Daarnaast bieden we bij Peppe’s een ruim assortiment aan van bereide gerechten, zoals verse pizza’s , huisgemaakte pasta’s en andere Italiaanse delicatessen,” aldus nog de chef-kok. “We hebben lekkernijen voor elke maaltijd, van ontbijt en lunch tot vieruurtje en diner. Zo kan iedereen op elk moment van de dag een vleugje Italië in huis halen. Op die manier komt het concept van Peppe’s helemaal tot zijn recht: in Sicilië is lekker eten en drinken een echt familiegebeuren, waar verse, pure producten in alle vriendschap met elkaar gedeeld worden.”

Bistro

Bij Peppe’s zullen alle gerechten ook ter plaatse kunnen geproefd worden. De zaak heeft daarom een gezellige ruimte ingekleed als een originele Italiaanse bistro. Tot slot zal Peppe’s ook de ‘place to be’ zijn voor heel wat activiteiten, zoals kooklessen, proeverijen en productdemonstraties.

Franchise

“Deze eerste Peppe’s is een totaalconcept dat we letterlijk én figuurlijk als een proefproject gaan lanceren,” legt Peppe uit. “We zullen in functie van de wensen van de klant, hier en daar het aanbod verder verfijnen. Daarna is het de bedoeling om via franchisenemers bijkomende vestigingen van Peppe’s te openen. We kijken er alvast naar uit om van deze eerste zaak een smakelijk succes te maken!”