Lekkere lepels : 10 originele lepelhapjes

Wat is er leuker dan de maaltijd te beginnen met enkele lekkere hapjes om de honger aan te scherpen? Wel, je kan ze presenteren op lepeltjes zodat ze nog vlotter naar binnen gewerkt kunnen worden 😊! Lepelhapjes zijn en blijven hip & trendy. Gemakkelijk, gezellig en toch verfijnd: van een lekker lepeltjes wordt elke fijnproever gelukkig. In dit artikel ontdek je 10 originele en vooral heerlijke lepelhapjes.

Tartaar van zeebaars met wakame en oestermayonaise

Deze tartaar van zeebaars is licht, fris en onweerstaanbaar lekker. De vistartaar is hartig van smaak met een lekker zuurtje, de wakame geeft dan weer een zoete toets. De mayonaise van oester en het toefje kaviaar maken van het hapje een luxueus lepelfeest. 

Lepelhapje met fetakaas

Feta, tomaat, olijfolie, grof gemalen peper en goed zeezout. Meer heb je niet nodig om een hapjesfeest op een lepel te toveren, zo bewijst dit recept!

Garnaalkroketjes op een lepeltje 

Garnaalkroketjes: overheerlijk. Maar die vettige vingers nadien zijn op een feestje altijd wel wat minder. De oplossing? Presenteer een klein garnaalkroketje (bijvoorbeeld in de vorm van een balletje) op een lepeltje. Tip: plaats onderaan het lepeltje een klein beetje cocktailsaus, dan zal het balletje beter op de lepel blijven zitten.

Thaise lepeltjes met ananas

Deze Thaise lepeltjes met ananas zijn een echte hit op zomerse barbecues. Voor dit hapje wordt een stukje zoete ananas bedekt met een pittige topping van varken, kip, garnalen en een Thaise specerijenmix. Een heerlijke combinatie!

Vietnamese carpaccio van rundsvlees

We blijven met dit hapje in de Aziatische lepelsferen. Want deze amuse van flinterdun gesneden rundsvlees krijgt een Vietnamese dressing mee op basis van vissaus, limoen, look, suiker en peper. De verse kruiden en gemalen pinda’s maken het hapje volledig af.

Komkommer-zalmhapje 

Voor dit komkommer-zalmhapje zijn slechts 6 ingrediënten nodig. De zalm en komkommer vormen daarbij de basis, de sesamolie, sojasaus, lente-ui en sesamzaadjes zorgen voor de kruiding. In dit recept wordt de komkommer als een soort toastje gebruikt, maar je kan de komkommer ook in blokjes snijden en zo samen met de zalm op een lepeltje serveren. Want lepels zijn plezant 😊!

Slabootjes met scampi en ananas 

Ook dit recept kan je gemakkelijk in een lepel kan serveren. Normaal gezien wordt een stukje sla gevuld met een heerlijke mix van scampi, ananas en kruiden. Je kan echter kiezen voor een kleiner stukje sla en dat op een lepel serveren. Zo wordt het hapje nog feestelijker en vooral handiger om te eten! 

Tartaar van tonijn met mieriksworteldressing

Het is duidelijk dat tartaar zich uitermate goed leent om te presenteren op een lepel. Getuige daarvan ook dit hapje met tonijntartaar, een pittige mieriksworteldressing en een toastje. Serveertip: breek de toastjes in 2 of 3 stukjes en steek deze in de tartaar op het lepeltje. 

Gepaneerde mosseltjes met frisse vinaigrette

In dit recept worden gekookte mosseltjes gepaneerd en heerlijk krokant gebakken. Erbij komt een frisse vinaigrette met limoensap, olijfolie, mosterd en peterselie. Als lepel kan je een mosselschelp gebruiken, maar wij verkiezen een gewoon lepeltje. Dat is minder scherp en daardoor dus veiliger om volledig af te likken 😊.

Gerookte zalm met peer en gember 

Gember, peer en zalm: het lijkt op het eerste zicht niet zo’n voor de hand liggende combinatie. Maar een keer je dit hapje geproefd hebt, zal je het ongetwijfeld nog willen maken. Heerlijk fris en toch met voldoende pit door de gember. Bovendien past dit eenvoudig te maken hapje perfect op een lepeltje.

Smakelijk!

Lees ook...