Cupcake Day - de 10 lekkerste cupcakes

15 december is het Cupcake Day. Wereldwijd worden die dag de kleine, vaak prachtig versierde en altijd overheerlijke gebakjes feestelijk gevierd. Een echte hoogdag dus voor de bakliefhebbers onder ons. Bij njam! vieren we graag mee en geven we jullie in dit artikel een overzicht van de 10 lekkerste cupkes op de njam!-website.


1. Cupcakes met limoen en ricotta

We bijten de spits af met een cupcake die de perfecte balans houdt tussen zoet, lichtzuur en hartig. Want in deze cupcakes met limoen en ricotta zorgt gezouten boter en ricotta voor een hartig accent, suiker voor het zoete, en limoen voor lichtzure toetsen. Njam!

2. Cupcakes met karamel en citroen

Deze cupcakes met karamel en citroen brengen de perfecte mix van zoet en lichtzuur. De verslavend lekkere topping met dulce de leche bedekt een smeuïge, heerlijke cupcake gemaakt met karamel, vanille en citroen. 

3. Pompoencupcakes

Een ideale cupcake voor de herfst: de pompoencupcake. De cupcakes zelf worden op smaak gebracht met pompoenpuree, de frosting (het glazuur of icing op de bovenkant van een cupcake) van boter, vanille, suiker en roomkaas.

4. Winter cupcake

Van de herfst naar de winter. Deze winter cupcakes – toepasselijk in een witte kleur – worden gemaakt met gepelde hazelnoten, koffie, boter, eieren, bloem, suiker en kruidnagel. Het resultaat is niet alleen overheerlijk maar ook verwarmend op de koude dagen! 

5. Wortelcupcakes met curry

Cupcakes hoeven natuurlijk niet altijd zoet te zijn. Je kan er ook in het hartige register alle kanten mee uit. Dat bewijzen we graag met dit recept van wortelcupcakes met curry. Een fantastisch hapje bij jouw feestmenu, of een verrassend bijgerechtje bij bijvoorbeeld gerechten met kip.

6. Marsepeincupcakes met speculaastopping

Wanneer de Sint in onze contreien vertoeft, maken wij graag deze marsepeincupcakes met speculaastopping. De combinatie van de speculaas en de marsepein doet je zo aan Sinterklaas denken en is fantastisch lekker in cupcakevorm. 

7. Chocoladecupcakes met aardbeienfrosting

De combinatie van chocolade met aardbeien is ondertussen goed ingeburgerd. Ook met cupcakes werkt ze overigens prima. In deze cupcake wordt de frosting gemaakt van aardbeien, boter en suiker en bedekt ze een romige, volle cupcake met chocolade.

8. Chocoladecupcakes met sinaasappel

Sinaasappel is perfect te combineren met chocolade. Dat proef je in deze chocoladecupcake met sinaasappel. Zowel in de cupcake als in de topping zit sinaasappel verwerkt en daardoor komt de licht zoetzure smaak van de vrucht volledig tot haar recht. 

9. Ham en kaas cupcakes

Nog een cupcake uit het hartige receptenboek: ham en kaas cupcake. Niet verwonderlijk dat deze cupcake fantastisch lekker is: ham en kaas is sowieso a match made in heaven en past bij alle deegbereidingen. Deze cupcakes zijn een fantastisch tussendoortje voor jong en oud.

10. Chai latte cupcakes

Afsluiten, dat doe je met koffie of thee. Deze chai latte cupcakes zijn dus een gepaste afsluiter voor dit artikel. Een cupcake met aromatische smaken van gember en kaneel wordt afgewerkt met een crème gebaseerd op het smakenpallet van een Chai latte. Daarbovenop komt nog een crumble van cacao. Genieten!

Lees ook...