Wortelcupcakes met curry

Een recept van Roger van Damme, zoals gezien in Smossen mag
Foto: Frank Croes ©

Proef de zomer op njam!

Proef de zomer op njam!

Ingrediënten

Even geduld...
1/2 sjalot, gesnipperd
1/2 look, geperst
150 g bloem
5 g bakpoeder
2 eiwitten
150 g yoghurt
55 g zonnebloemolie
30 g boter, gesmolten
100 g gekookte wortelen, fijngehakt
50 g gekookte aardappelen, geplet
1 el paneermeel
peper – zout – currypoeder
300 g stevige roomkaas
75 g boter, op kamertemperatuur
extra: papieren cupcakevormpjes – spuitzak

Bereiden:

Meng de bloem met de gesnipperde sjalot en look. Doe het bakpoeder erbij en voeg een snuifje peper en zout toe. Meng in een andere kom de eiwitten met de yoghurt, de zonnebloemolie en de gesmolten boter. Voeg beetje bij beetje de bloem toe. Roer de wortelen en aardappelpuree onder het beslag. Breng verder op smaak met een snuifje currypoeder.

Strooi een beetje paneermeel in de cupcakevormpjes. Vul elk vormpje met een eetlepel beslag.

Bak de cupcakes 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Werk af:

Meng voor de topping de roomkaas met de boter en breng op smaak met een flinke snuif peper en zout. Schep over in een spuitzak en werk de cakjes af met de topping. Versier naar wens met fijngesneden groenten en/of kruiden.

Uit het boek "Smossen mag! "

In Smossen Mag! laat sterrenchef Roger van Damme zien hoe mama’s, papa’s, oma’s en opa’s in de keuken aan de slag kunnen met de kids. Dit boek laat je met veel fantasie en humor op kindermaat zien hoe koken eenvoudig anders kan. Nog lekkerder, nog mooier.

Je leert originele gerechten klaarmaken die zowel door kinderen als volwassenen op een luide ‘Njammie!’ zullen worden onthaald. De foto’s laten je in één oogopslag zien wat je nodig hebt en wat je moet doen. In dit boek vind je bovendien massa’s handige tips. Het zijn geheimen die sterrenchef Roger alleen met jou deelt.

Kijk zeker naar de lijst met handig keukengerei voor je begint te koken. En vergeet ook niet te neuzen in de Smossen Mag!-wijsneuzenlijst, of de Smossen Mag!-test te doen op het einde van dit boek.


Lees meer over Smossen mag!

Inspiratie & blog