Roger van Damme

Roger van Damme

Roger van Damme zijn liefde voor patisserie en gevoel voor perfectionisme vormen de perfecte match. Hij is in de culinaire wereld een buitenbeentje, een carrière van chef-patissier tot sterrenchef is een atypisch traject dat hij heeft afgelegd. Door de jaren heen ontwikkelde hij een sterk zoet oeuvre en een hoogstaand hartig repertoire. En dat uit zich in tal van onderscheidingen en prijzen. Zo mocht hij reeds op jonge leeftijd de desserttrofee verzilveren. 

Zijn opleiding in Ter Groene Poorte vormde een kick off voor zijn succesverhaal. In 1994 opende hij zijn lunch lounge restaurant ‘Het Gebaar’ . Na 9 jaar verhuisde ‘Het Gebaar’ naar zijn huidige locatie in de Botanische tuin in het hartje van Antwerpen. Roger behaalde de Gault Millau prijs van beste dessertkaart. 2010 werd een jaar om nooit te vergeten want toen haalde Roger zijn Michelinster, een 18/20 bij Gault Millau én hij werd verkozen tot Chef van het jaar! De meeste recente award die Roger binnen haalde, is die van ‘Beste Patissier ter wereld’ die hij overhandigd kreeg tijdens de Best Chef Awards in Warschau in oktober 2017.

“Ik ben pas tevreden wanneer mijn borden perfecte composities zijn. Dat geconfijte abrikoosje, dat laatste toefje room, het moet allemaal precies op de juiste plaats liggen. Als ik daarna zie hoe mensen genieten van mijn zoete creaties, dan weet ik dat het goed zit.”  Roger van Damme

Roger van Damme is lid van The Mastercooks of Belgium:

mastercooks