(B)eat the Burger: 7 DIY Veggie Burgers

Dat vegetarisch eten niet saai hoeft te zijn, weten we ondertussen al langer. Er bestaat immers voor elk gerecht wel een alternatief om je vlees of vis te vervangen. Mocht je daar toch nog aan twijfelen, vind je in dit artikel een overzicht van enkele originele vleesvervangers. Die kan je verwerken in talloze gerechten, waaronder ook… Fast Food. Want Fast Food betekent vandaag niet langer enkel en alleen ongezonde gerechten. De laatste jaren zijn er steeds meer kwalitatieve Fast en Street Food restaurants die ook vegetarische alternatieven aanbieden. Zo kan je bij de bekende gourmetburgerketen Ellis Gourmet Burger proeven van de vegan “Beyond Burger” of de “Crazy Red Veggie”. Maar ook thuis kan je gemakkelijk zo’n creatieve, heerlijke vegetarische burgers maken. Je kan er daarbij voor kiezen om gewoon je vlees te vervangen door vegetarische alternatieven, of wat creatiever aan de slag gaan en je burger ‘bouwen’ rond de smaken van de groenten. Wij geven je vandaag 7 recepten voor verrassend lekkere veggie burgers.

1. Italiaanse quinoaburger

Deze zeer originele quinoaburgers zijn krokant, kruidig en vooral zeer lekker. Ze komen tussen een volkorenhamburgerbroodje en worden afgewerkt met Mediterrane smaken van basilicum, olijven en pijnboompitten.

2. Zoete aardappelburger met groentefrietjes

Dit recept van njam!-chef Ellemieke Vermolen is niet alleen lekker en gezond, het is ook nog eens 100% kids-proof. De burgers zijn gemaakt van quinoa, gestoomde broccoli en gestoomde zoete aardappel. Ze worden begeleid door zowel frietjes van zoete aardappel als van courgette. Wedden dat je kids geen commentaar zullen hebben bij dit groentegerecht? 

3. Veggie burger van Steffi Vertriest

Ook onze healthy njam!-chef Steffi heeft natuurlijk een recept voor een gezonde burger. Zij gebruikt daarvoor onder meer avocado, noten, havermeel, zoete aardappel en verschillende kruiden. Het resultaat is verrassend lekker en ziet er nog eens goed uit ook.

4. Njamburger met garnaaltjes

Ok, deze burger met garnaaltjes is inderdaad niet volledig vegetarisch. Maar je kan de garnaaltjes gemakkelijk vervangen door bijvoorbeeld champignons of kaas. Want deze njamburger van Roger van Damme moet je echt geprobeerd hebben. De burger zelf bestaat voornamelijk uit eieren en wordt in het broodje gecombineerd met een frisse saus. Heerlijk!

5. Champignonburger met noten

Champignons en noten: a match made in heaven. En die combinatie kan je ook toepassen in een burger. In dit recept bestaat de burger zelf uit een mix van champignons, noten, ui, broodkruim en kruiden. Ze komt tussen een broodje dat wordt afgewerkt met koriander, basilicum en bieslook. Het vlees zal je zeker niet missen.

6. Veggie-hamburger met portobello paddenstoelen en pittige sesammayonaise

In dit zeer originele en creatieve burgerrecept wordt een volkorenbroodje gevuld met gemarineerde portobello paddenstoelen, spinazie, cheddar kaas en rode ui. De pittige mayonaise wordt op smaak gebracht met soja, sesam en mierikswortel.

7. Aubergineburgers

Aubergines zijn al langer gekend als prima vleesvervanger. Wanneer je het vruchtvlees mengt met oud brood, kan je er ook stevige en lekkere burgers van maken. Werk af met een pittige tomatensaus en je hebt een heerlijke en op en top vegetarische burger. 

Smakelijk! 

Sven van de njam!-redactie

Beoordeling