Njamburger met garnaaltjes

Een recept van Roger van Damme, zoals gezien in Smossen mag
Foto: Frank Croes ©

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ontdek samen met Lynn, Tess & Maud culinaire hotspots in Vlaanderen

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
4 hamburgerbroodjes
100 g vers gepelde garnalen
7 eieren
40 cl room
1 scheutje melk
bieslook naar smaak
peper & zout
190 g water
205 g suiker
250 g citroensap
10 g gelatine
150 g zure room

Bereiden:

Klop de eieren los met de room en de melk. Kruid met peper en zout. Giet het mengsel in ronde vormpjes met een diameter van 10 cm.

Voeg wat verse gepelde garnalen en gehakte bieslook toe. Stop alles zo’n 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C tot de massa helemaal gestold is en goudbruin kleurt.

Maak nu de saus. Kook het water met de suiker. Haal van het vuur en voeg het citroensap en de uitgeknepen gelatine toe. Laat afkoelen in de koelkast.

Haal uit de koelkast en neem 50 g van het gestolde mengsel. Klop goed door met de zure room en een snuifje zout. Voeg eventueel nog wat rasp van een limoenschil toe.

Serveren:

Neem een broodje en snijd het in twee. Leg de burger tussen het broodje en doe er wat dressing over. Broodje sluiten en opeten!

Uit het boek "Smossen mag! "

In Smossen Mag! laat sterrenchef Roger van Damme zien hoe mama’s, papa’s, oma’s en opa’s in de keuken aan de slag kunnen met de kids. Dit boek laat je met veel fantasie en humor op kindermaat zien hoe koken eenvoudig anders kan. Nog lekkerder, nog mooier.

Je leert originele gerechten klaarmaken die zowel door kinderen als volwassenen op een luide ‘Njammie!’ zullen worden onthaald. De foto’s laten je in één oogopslag zien wat je nodig hebt en wat je moet doen. In dit boek vind je bovendien massa’s handige tips. Het zijn geheimen die sterrenchef Roger alleen met jou deelt.

Kijk zeker naar de lijst met handig keukengerei voor je begint te koken. En vergeet ook niet te neuzen in de Smossen Mag!-wijsneuzenlijst, of de Smossen Mag!-test te doen op het einde van dit boek.


Lees meer over Smossen mag!

Inspiratie & blog