Back to School - 8 gemakkelijk, gezonde gerechten voor drukke weekavonden

De start van het nieuwe schooljaar betekent vaak een drukker schema, met lange dagen en weinig tijd om uitgebreid te koken. Gelukkig kun je ook met een volle agenda genieten van gezonde en smakelijke maaltijden. Op onze website vind je met behulp van verschillende filters (te raadplegen via deze link) daarvoor gemakkelijk recepten. Om het je nog gemakkelijker te maken, hebben wij in dit artikel 8 eenvoudige en gezonde gerechten geselecteerd die perfect zijn voor drukke weekavonden. 

1. Couscous met gerookte paling

Deze couscous met gerookte paling is snel klaar, gezond en vooral fantastisch lekker. Met alleen couscous, komkommer, tomaat, radijs, granny smith appel, munt, peterselie en gerookte paling heb je alles wat je nodig hebt om een gezond feestmaal op tafel te toveren. De bereiding is zo eenvoudig dat dit gerecht zeker een vaste waarde in je receptenrepertoire zal worden.

2. Indo bowl met pittige sambalmakreel en atjar

Deze Indo bowl combineert supergezonde ingrediënten zoals boontjes en avocado met pittige, Aziatische smaken. Vooral de makreel, op smaak gebracht met sambal en kokosmelk, zorgt voor een verrassend accent. De atjar kun je zelf maken volgens het recept, maar je kunt deze ook kant-en-klaar in de supermarkt kopen.

3. Kip in’t groen

Voor deze “kip in ’t groen” heb je slechts zeven ingrediënten nodig. De gebakken kip wordt geserveerd met een groen kleurenpalet van verse spinazie, flageoletbonen en miniasperges. Ricotta en mascarpone voegen een hartig, smeuïg accent toe. Klaar in een handomdraai en superlekker!

4. Op vel gebakken zalm met erwtencoulis en groene groenten

Zalm is een ideaal ingrediënt voor drukkere dagen. Het is snel klaar en zit vol goede voedingsstoffen. In dit recept worden zalmmoten gecombineerd met een heerlijke, lichtzoete erwtencoulis, aspergepunten en broccoli. Alles is gemakkelijk te bereiden en boordevol vitaminen.

5. Orzosalade met scampi’s

Op zoek naar een gezond pastagerecht dat in minder dan 20 minuten klaar is? Dat kan! Voor deze orzosalade hoef je alleen de orzo te koken, de scampi’s te bakken en alles samen te voegen met plakjes komkommer, radijs, bladpeterselie, oregano, citroensap en olijfolie. Voedzaam én overheerlijk!

6. Gebakken rijst met oesterzwammen en omeletrolletjes

Met dit vegetarische gerecht maak je de drukke weekavonden ongetwijfeld aangenamer. De rijst wordt gebakken met knoflook, erwtjes en oesterzwammen. Daar worden omeletrolletjes aan toegevoegd, samen met Aziatische smaken van ketjap manis, sweet chilisaus en koriander.

7. Vegan pasta pesto met aubergine en rucola

Vegan koken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Voor dit recept heb je alleen strikjespasta, aubergine, balsamicoazijn, vegan pesto, pijnboompitten en rucola nodig. Klaar in minder dan 20 minuten én supergezond!

8. Japanse zalmtartaar met avocadocrème

Voor dit recept heb je wel wat Japanse ingrediënten nodig, maar eenmaal je die in huis hebt, is het super eenvoudig te bereiden. De smaak is fantastisch en het is ook nog eens gezond. Avocado en zalm vormen dan ook echt een “match made in heaven”!

Lees ook...