Op vel gebakken zalm met erwtencoulis en groene groenten

Uit het boek Komen eten
Foto: Kathleen Brenders ©

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Creëer onvergetelijke, gezellige momenten rond de tafel met het nieuwe njam!-boek

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 sjalot
2 teentjes look
500 ml groentebouillon + extra
4 zalmmoten met vel (elk +- 175 gr)
bieslook
peper - zout
boter - olijfolie

Bereiden:

Verwarm voor de erwtencoulis wat olijfolie in een pot op een middelhoog vuur. Snipper de sjalot fijn en fruit in 5 minuten glazig. Pers er de knoflook bij, draai het vuur lager en fruit nog een minuutje verder.

Voeg 500 milliliter groentebouillon toe, samen met de erwtjes. Breng aan de kook en laat enkele minuten koken zonder deksel. Houd een schepje erwten apart voor de afwerking en doe de rest van het mengsel in een blender met zout en peper. Mix alles tot een gladde maar vrij dikke saus.

Kook ondertussen de aspergepunten en de broccoli (apart) beetgaar in groentebouillon, giet af en verfris onder koud stromend water.

Doe de groenten terug in de pot met een klontje boter, laat dat smelten, en kruid de groenten naar smaak bij met zout en peper.

Verwarm olijfolie en boter in een braadpan en bak de moten zalm ongeveer 6 minuten op de velkant op een middelhoog vuur. Draai de zalm daarna om en bak hem nog 1 à 2 minuten aan de andere kant. Kruid de zalm met versgemalen peper en zout na het bakken.

Serveren:

Serveer de zalmmoten met de erwtencoulis, enkele erwtjes en de groene groenten. Werk de borden af met wat gesnipperde bieslook en versgemalen peper.

Inspiratie & blog