10 verrassende recepten met avocado

Avocado’s zijn niet meer weg te denken uit onze maaltijden de dag van vandaag. Het zijn groene, peervormige vruchten die afkomstig zijn uit Centraal-Amerika. Het zachte vruchtvlees van de avocado is lekker romig, bevat veel eiwitten en is een bron van goede vetten. Wij zetten tien originele en verrassende avocadorecepten voor jullie op een rijtje! 

1. Avocadosmoothie met granola

Avocado’s al van bij het ontbijt? Dat kan met deze groene smoothie! De romige textuur van de banaan en de avocado zorgen voor een rijke smaak. Deze smoothie zit bovendien boordevol nutriënten en is dé manier om je dag gezond te starten. 

2. Aardappelsalade met avocadodressing

Wat schep je het eerst op bij een barbecue of een koud buffet? Aardappelsalade! In dit recept vervangen we de mayonaise door een romige avocadosaus om hem extra gezond te maken! 

3. Soepje van avocado met grijze garnalen

Dit soepje dankt zijn zachte groene kleur aan de avocado. Je maakt het klaar in slechts enkele minuten en tovert vervolgens een orgineel hapje op tafel! 

4. Salade met kip en een avocadodressing

Deze avocadodressing maakt van elke salade een feest! 

5. Hummus van avocado

Hummus is een populaire Midden-Oosterse dip die bij velen in de smaak valt! Je kan aan het basisrecept heel wat ingrediënten toevoegen voor een verrassend resultaat.. avocado bijvoorbeeld! 

6. Avocadoslaatje met haringkaviaar

Serveer je avocado als bijgerecht? Maak er aan de hand van dit recept een deluxe versie van! 

7. Tortillacups met guacamole


Guacamole is en blijft één van de populairste bereidingen met avocado. Wij vullen er deze schattige tortillacups mee op en serveren daar scampi’s en spek bij! 

8. Quesadilla’s met avocado

Quesadilla’s zijn afkomstig uit de Mexicaanse keuken en zijn daar even populair als croque monsieurs hier bij ons! Je vult ze met je favoriete ingrediënten en natuurlijk kan een royale laag gemalen kaas niet ontbreken! 

9. Zalmballetjes met avocadodipsaus

Als je het vruchtvlees van een avocado mengt met Griekse yoghurt.. dan krijg je een hemelse, zachte dipsaus! Heerlijk bij deze zalmballetjes. 

10. Tomaat-avocado

Een lactosevrije variant op het populaire voorgerecht tomaat-mozzarella? Yes we can! Deze tomaat-avocado is lekker voedzaam, klaar in no-time en bovendien volledig plantaardig! 

Ontdek hier nog meer avocadorecepten

Lees ook...