Tomaat-avocado

Een recept van Steffi Vertriest, zoals gezien in De Gezonde Goesting
Foto: Roos Mestdagh ©

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Bak erop los met Sarahs heerlijke recepten en zoete tips & tricks in Sarah's Sweet Table!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 limoen, het sap
1 el olijfolie
verse basilicum
peper
150 gr paranoten
2 el droge gist
0,5 tl zout
0,5 tl lookpoeder

Bereiden:

Snijd de tomaat en de avocado in schijfjes. Besprenkel de avocado met wat limoensap om te voorkomen dat hij snel bruin wordt.

Maak de paramezaan:

Doe alles ingrediënten samen in een blender en mix tot de paranoten helemaal verpulverd zijn. Schraap af en toe het mengsel van de kanten en mix opnieuw. Blijf mixen tot je de structuur van gemalen Parmezaanse kaas hebt.

Serveren:

Dresseer de tomaat afwisselend met de avocado op een bord. Besprenkel met olijfolie en balsamico azijn en werk af met paramezaan, verse basilicum en peper.

Met dank aan

Grohe

Uit het boek "De Gezonde Goesting"

Je kent haar van de blog Bye Bye Cheeseburger en het kookprogramma De Gezonde Goesting. Waar het bij Steffi Vertriest allemaal om draait, is heerlijk (maar dan echt overheerlijk!) koken met gezonde ingrediënten en daarmee de heerlijkste gerechten op tafel toveren. Het resultaat? Finger licking good food! In dit boek worden haar favoriete en meest gelikete recepten eindelijk gebundeld. Of je nu kiest voor een eenvoudig ontbijt met granola, een butternut-lasagne of de makkelijkste bananen-haver-chocoladekoekjes, Steffi weet raad. En jij voortaan ook, met dit boek in handen.


Lees meer over De Gezonde Goesting

Inspiratie & blog