10 recepten om je overrijpe bananen in te verwerken

We hebben het allemaal wel eens voor.. we kopen een lekkere tros bananen, eten er één of twee van en komen dan tot de vaststelling dat er nog heel wat overrijpe, bruine bananen overblijven. Geen paniek, je moet ze zeker niet in de vuilbak gooien. Wij verzamelden 10 recepten waarin je je overrijpe bananen toch nog kan gebruiken.

Choco-banaan papje


Heb je ’s avonds zin in een easy dessertje? Maak dan zeker eens choco-banaan papje. Superlekker én wist je trouwens dat bananen de ultieme late-night-snack zijn? Ze bevatten het aminozuur tryptofaan en dit zorgt voor een slaapbevorderende werking. Sweet dreams!

Havermoutwafels met banaan

Bananen zijn uiteraard ook perfect geschikt voor een lekker ontbijtje! Deze gezonde wafels zijn in no-time klaar en zo heb je extra veel energie om de dag goed te starten.

Ontbijtsmoothie met aardbei en havermout

Geen tijd voor een uitgebreid ontbijt? Dan is deze smoothie de oplossing! Ook perfect om je bananen mee op te gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een hele tros gekocht en dreigen er een paar slecht te worden? Snijd ze in stukjes en vries ze in. Zo heb je altijd bananen in huis voor een lekkere smoothie on-the-go.


Bananenrepen

Graanrepen zijn lekker als tussendoortje! De meeste graanrepen uit de winkel bevatten echter veel te veel toegevoegde suikers dus maak je ze beter zelf met je overrijpe bananen!

Luchtig bananenbrood met chocolade


Bakken maar! Overrijpe bananen zijn veel smeuïger en zoeter van smaak. Daarom zijn ze erg geschikt om in bakrecepten te verwerken. Dit luchtige bananenbrood is makkelijk om te maken en lekker als ontbijt, snack of tussendoortje.


Banaan-currysoep

Wist je dat.. je bananen ook kan verwerken in soep? Jawel! In deze currysoep zorgt de banaan voor een smeuige textuur en een zoete toets.


Bananenpannenkoekjes met kaneel


Pancakes are always a good idea. Deze pannenkoekjes maak je op basis van bananen en zijn daarom gezonder én voedzamer dan gewone pannenkoeken. Het ideale recept voor een verwenontbijt of een zondagse brunch!

Nicecream

De gemakkelijkste en snelste manier om zelf ijs te maken.. is met diepgevroren bananen! Mix ze met je favoriete fruitjes, cacaopoeder, pindakaas, matchapoeder, … het resultaat is een grote kom vol nicecream!

Chocolade-bananen milkshake


Zin in een lekker romig vieruurtje of dessertje? Maak dan deze overheerlijke milkshake met chocolade en banaan!

Donut met Mexicaans gehakt

Eindigen doen we met een héél speciaal receptje van Dominique Persoone. Hij brengt zijn Mexicaans gehakt op smaak met banaan en serveert het tussen een donut!

Nog meer recepten met banaan? Die vind je hier

Lees ook...